Stanna hos mig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2022-10-20
Förlag
Lava Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789189269217
Stanna hos mig (häftad)

Stanna hos mig

(15 röster)  |  Läs 12 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-10-20
239
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Resan till det lilla torpet i den småländska skogen är ett sätt för Malin att få en paus från jobbet på PR-byrån, och försöka ta igen förlorad tid med sin femåriga dotter Alice. Men torpet visar sig bära på en historia som ingen av dem kunnat ana, som gör både Malin och hennes dotter till medspelare i något okänt.

Vad är det Malin ser skymta förbi innanför övervåningens fönster? Och varför börjar Alice plötsligt gå i sömnen? Vad är det som är sant och verkligt, egentligen, och vem avgör skillnaden?

"Stanna hos mig" är en berättelse om kärleken som är större än själva livet och om rädslan för att förlora det som betyder allra mest.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stanna hos mig
 2. +
 3. Elisabeth Beskow : liv och berättelser 1870-1928

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elisabeth Beskow : liv och berättelser 1870-1928 av Ulrika Lagerlöf Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Stanna hos mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktigt bra debut!
  Boktanten, 27 juni 2022

  Att läsa en bok av en debutant kan vara en väldigt skiftande upplevelse. Vissa känns ganska medelmåttiga medan vissa är mycket bra. Denna tillhör definitivt den sistnämna kategorin.

  Jag har en förkärlek till böcker där intrigen växlar mellan två olika tidsperioder och sen vävs ihop på ett snyggt sätt på slutet. Jag förflyttas mellan nutid och den nyseparerade Malin, hennes dotter samt det dåliga samvetet över att jobba alldeles för mycket, och Vera, Malins gammelfaster och hennes liv... Läs hela recensionen

 2. Spännande spökhistoria!
  Malin Karlsson, 17 maj 2022

  En rappt berättad spökhistoria där sidorna flyger fram. Jag som vanligtvis inte gillar när det blir för mycket övernaturligt har inget problem de bitarna i boken, då både bakgrunden och karaktärerna är väl uppbyggda samtidigt som jag inte upplever att det övernaturliga tar för stor plats.

  De korta kapitlen gör att jag inte kan sluta läsa och det enda tråkiga med boken var att den tog slut alldeles för snabbt. Perspektiven växlar mellan Malin i nutid och Vera när hon var ung, och ova... Läs hela recensionen

 3. Stanna hos mig
  Åsa Walmborg , 18 april 2022

  Detta är en finstämd och vacker historia som både innehåller glädje, sorg och precis lagom med det övernaturliga (spökhistoria med andar). Då författaren växlar mellan nutid och dåtid i varannat kapitel och med korta kapitel så vävs de båda historierna samman på ett mycket bra sätt, jag tyckte om det då man hela tiden har den andra karaktären i minnet. Den är mycket lättläst då kapitlen är korta och rappa samt ett mycket vackert språk som flyter lätt. Härliga miljöbeskrivningar och en härlig ... Läs hela recensionen

 4. Vilken bokpärla!
  Linda, 7 april 2022

  Jag älskar hur nutid blandas med dåtid och kryddas med kuslig stämning och en stor dos kärlek till naturen. Språket är alldeles ljuvligt. Hoppas att Ulrika Lagerlöf kommer med fler böcker snart. Boken rekommenderas varmt.

 5. En bok som håller dig fastnålad från sida 1
  -, 22 mars 2022

  Herregud vad har hänt med mig? Jag läste klart den den här boken på en dag! Det var verkligen en bok som gick fort, jag kunde inte lägga ner den!

  Malin och hennes dotter Alice åker ut till det lilla torpet i skogen som tillhört Malins faster, Vera. Vera ligger för döden och tanken med besöket är att hitta ett testamente för att göra den juridiska delen enklare. Men något i torpet lämnar dem inte ifred. Alice beter sig inte som vanligt, något anas i ögonvrån och Malin drömmer mardröm... Läs hela recensionen

 6. En liten pärla

  En tänkvärd roman om Malin, som tillsammans med dottern Alice åker till till en äldre släktings torp för att leta efter ett testamente. Berättelsen hoppar mellan nutid och 1940-talet, då släktingen Vera bodde på torpet med sin dotter Kerstin. Så fint berättat, och jag älskar romaner som hoppar i tid. Riktigt bra!

 7. Stanna hos mig
  Nina Hansson , 14 februari 2022

  Det är en vacker och vemodig berättelse där vi får följa Vera i början av 50-talet samtidigt som vi får följa nyseparerade Malin i nutiden. Malins dåliga samvete för att hon jobbar aldeles för mycket, samt Veras öde griper tag verkligen tag i en. Det är en tragisk historia som utvecklar sig. Miljön och karaktärerna är väl beskriva, och deras tankar och känslor känns äkta. Författarens språk är vackert och flytande, som poesi. Jag älskade verkligen att läsa den här boken! Den är mysig, välskri... Läs hela recensionen

 8. Gripande spöklik relationsroman
  Enboknagrakopparte (Jönköping), 3 februari 2022

  Jag älskar stämningen i den vackra, spöklika historia. Två tidslinjer som båda känns så totalt äkta. Vi växlar perspektiv vid varje nytt kapitel. Jag förflyttas från 50-tal till nutid och tillbaka och tidsåldern känns tydligt i språket och miljön. Jag känner det som om det är jag som är skuggan, som står där bakom Malin och kikar i smyg. Det är vackert, rysligt och känslosamt om varandra. Jag tyckte mycket om att vara i den här boken. Hur den försätter mig i olika stämningar. Den spöklika, de... Läs hela recensionen

 9. En historia som berör
  Lotta, 31 januari 2022

  Boken är skriven så målande och gripande. Jag tyckte verkligen om den. Boken var både läsvärd och tänkvärd. Ser framemot en fortsättning.

 10. Värmande spökhistoria
  anjo, 23 januari 2022

  Å vad jag tycker om den här boken! Den är både en kuslig spökhistoria, ett relationsdrama och en historia om hur kvinnorollen förändrats de senaste 75 åren. Jag älskar böcker som pendlar mellan två parallella historier, en med Malin i nutid och en med hennes gammelfaster Vera på 40-talet.
  Detta är Ulrika Lagerlöfs debutroman och jag hoppas verkligen att det blir fler!

 11. Spännande bok
  Lisan, 15 november 2021

  Intressant och fångar mitt intresse från första kapitlet. Längtar till att få fortsätta läsa och se vad som händer bokens huvudpersoner

 12. En debutroman som berör och fångar mig
  LB, 1 november 2021

  Stanna hos mig är en väldigt fin och spännande berättelse om vad som är viktigt i livet, relationer, beroenden, rädslor. Jag fastnade direkt och kunde nästan inte lägga den ifrån mig förrän jag nått sista sidan.

Visa alla 12 recensioner