Kokain (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vanessa Frank (del 4)
Antal sidor
587
Utgivningsdatum
2021-09-20
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
218 x 148 x 42 mm
Vikt
799 g
SAB
Hc
ISBN
9789189298538
Kokain (inbunden)

Kokain

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-09-20
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Som en svensk The Wire i bokform. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren av Pascal Engman.

En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Kokain är den fjärde, frist ende delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör på bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstämmig kritikerkör för sin sylvassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Han är idag en av de mest lästa författarna i sin generation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kokain
 2. +
 3. 1795

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1795 av Niklas Natt Och Dag (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kokain. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt bra!
  @vattenstormsbokhylla (Stockholm), 29 september 2021

  Stark fjärde del i serien om Vanessa Frank. Man sitter på nålar och vill bara läsa vidare hela tiden. Beskriver verkligheten på ett realistiskt och skrämmande sätt. Gängkriminaliteten är ett omfattande problem - styrt av droger och pengar. Något behöver göras, akut!

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 september 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Boken Kokain är författaren Pascal Engmans femte bok, och det är den fjärde boken i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Jag har läst alla tidigare böcker, och tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Och den här nya boken gjorde mig absolut inte besviken, för den var precis lika bra som dom andra. Boken är mycket välskriven, oerhört spännande, riktigt hemsk, och den känns väldigt realistisk. Rekommenderas varmt.

 3. Hans bästa hittills!
  Christoffer Jonsson (Nynäshamn), 25 september 2021

  Boken beskriver verkligen hur tystnadskulturen ser ut, varför folk är rädda för att prata med polisen. Beskriver hur den nya generationens ungdomsgäng ser ut.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman