Mindfucker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2021-01-17
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Wieslander, Anders (form)
Dimensioner
232 x 158 x 22 mm
Vikt
471 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308107
Mindfucker (inbunden)

Mindfucker

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-17
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mindfucker Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jan-Olofs enda mål är elegant i sin enkelhet - att kontrollera allt och alla. Som neurokirurg har han makt över det mest centrala i andra människors liv: hjärnan. Han träffar ständigt nya kvinnor via dejtingsajter under falska identiteter. Det isolerar honom bara tillfälligt från ofullkomlighetens stank, de outhärdliga skamkänslorna och det självhat han bär med sig i såren från uppväxten med en psykiskt sjuk mamma. Driven av kvinnoförakt och desperationen att få vara betydelsefull, planerar han för det ultimata ingreppet.

Helenas liv har fallit sönder efter en skilsmässa och hon kämpar med förlusten av identitet och sammanhang. Men det är inte bara ensamheten och förlusten som gör ont. Knivskarpa smärtor långt inne i huvudet plågar Helena, och en dag får hon ett chockartat besked. I ett försök att fly den bisarra verkligheten skapar hon sitt alias Charlotte på en dejtingsajt. Där får hon kontakt med ledarskapskonsulten Hans, och i takt med att relationen fördjupas blir det allt svårare att fortsätta ljuga.

Susanna Hjertonssons debutroman Mindfucker är en social thriller om konsekvenserna av den desperation som kan födas ur utanförskapet, ensamheten och känslan av att sakna värde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mindfucker
 2. +
 3. Döda kvinnor förlåter inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döda kvinnor förlåter inte av Katarina Wennstam (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Mindfucker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven, spännande, tänkvärd - En stark debut!
  David Danielsson, 11 december 2021

  För drygt en månad sedan skrev @crecenserar om Hjertonssons bok: "Alltså. Det här är en DEBUTroman - den som ändå kunde leverera såna debuter!!" Den meningen har fastnat och när jag läste boken kunde jag bara instämma med ovan citerade mening. Ingenting illa om debutanter, men Hjertonsson känns säker i sin stil och språk på ett sätt som inte är lika självklart för alla debutanter. Det är ett särskilt sätt att berätta med självsäkerhet som kan ta tid att hitta fram till.

  Helena är en... Läs hela recensionen

 2. Ensamma, intelligenta personer som lever i huvudet
  David Armini, 31 augusti 2021

  Ibland när jag läst en bok låter jag den ligga några dagar innan jag skriver om den. Det är ett högst ovetenskapligt experiment för att testa vad med boken som har chans att lagras i långtidsminnet.

  Mina spontana tankar när jag återvänder till Mindfucker är:
  - Bilden som Hjertonsson målar av ensamma, intelligenta personer som lever sitt liv mer i huvudet än med andra. En ovetenskaplig spaning är detta är ett ökande fenomen. Det är en obehaglig och spännande fantasi - och högaktue... Läs hela recensionen

 3. Spännande
  Catarina Lindgren, 21 maj 2021

  En bra och spännande bok fran början till slut.
  Den fick mig att stanna till och tänka pa saker jag vanligtvis ej tänker pa när vardagen rullar pa. Jag gillar Susannas sätt att skriva - enkelt, klart, direkt.

 4. Intensiv!
  Maria, 5 april 2021

  Korta meningar, ingen plats för onödig utfyllnad utan rakt på. Obehaglig och spännande på så många sätt. Storyn och karaktärerna är så påträngande och verkliga och jag ibland måste pausa för de kommer så nära. De kastar runt mig i en massa känslor och jag blir medveten om att jag flera gånger känner igen mig.
  Det här är en bok som är så i nuet och som utmanar mig som läsare till reflektion.

 5. Fantastisk
  Ulla Birgitta Backlund, 15 januari 2021

  Susanna Hjertonssons debutroman #Mindfucker är en bok som ställer krav på mig som läsare. Det är en social thriller med många bottnar, den fascinerar, ruskar om och belyser många existentiella frågor. Boken lyfter fram konsekvenserna av den desperation som kan födas ur utanförskapet, ensamheten och känslan av att sakna värde. Den påminner oss om hur skört livet är och hur ensam och sårbar man kan känna sig, och den får oss att ställa frågor om vad som döljer sig bakom auktoriteternas fasad.

Visa alla 5 recensioner