Den fjärde doktrinen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 4)
Utgivningsdatum
2022-06-07
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189393509

Den fjärde doktrinen E-bok

(54 röster)  |   Läs 6 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-06-07

Styckköp

59
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tre sinsemellan olika kvinnor anlitas av Försvarsmakten för sina skarpa hjärnors skull. Kontrahenterna är en rafflande berättelse om Sverige under andra världskriget.

Pressen mot Sverige och vännerna på Karlaplan 4 är stor. Goebbles pratar om neutral publicitet och Sverige hukar sig för att inte hamna som nästa land på anfallslistan. Utöver den yttre pressen börjar också små eldar att pyra inom relationerna på hemmaplan i Stockholm.

Iris befinner sig i en rävsax, i kläm mellan sin syster med nazistsympatier och sina söners judiska arv. Elisabeth börjar inse att den frihet hon trodde sig vinna genom äktenskapet i själva verket inte kunde vara mer avlägsen. För Signe vänds tillvaron uppochner när ett plötsligt dödsfall förändrar förutsättningarna på familjegården hon trodde att hon för alltid lämnat bakom sig.

DEN FJÄRDE DOKTRINEN är fjärde delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget. Kopplingen till den egna familjehistorien återger Denise Rudberg i sitt hyllade sommarprat från sommaren 2021.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den fjärde doktrinen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så bra
  -, 17 augusti 2022

  Så bra men tar slut alldeles för fort.

 2. Kolla fakta
  Münster, 3 augusti 2022

  Inte alla fakta var korrekta. Månadsjournalen kom först 1980. Under kriget fanns Veckojournalen och Idun som senare slogs ihop. Idun var den mest uppnästa.

 3. Vill läsa nästa bok nu!
  -, 14 juli 2022

  Mycket spännande och det var lätt att snabbt känna igen karaktärerna från de tidigare böckerna i serien. Väntar otåligt på nästa bok.

 4. Mycket bra
  -, 28 juni 2022

  Denise har i denna bok likväl som i de tidigare i serien fångat läsaren från första stund.

 5. UTMÄRKT BOK!
  Birgitta C, 25 juni 2022

  Fantastisk fortsättning på denna mkt bra serie som lär oss läsare mkt om denna mörka tid.
  Samt roligt att följa dessa 3 olika kvinnor, som jobbar tillsammans. HÖGT BETYG 5 STJÄRNOR!

 6. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 22 juni 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Den fjärde doktrinen, är den fjärde delen i bokserien Kontrahenterna, och utspelar sig i Stockholm under Andra Världskriget. Jag tycker det är en mycket intressant bokserie både ur historiskt perspektiv och i kvinnoperspektiv. Lättlästa och välskrivna, och jag kan rekommendera alla fyra böckerna som definitivt ska läsas från början av serien.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg