Grundbok i idéanalys - Det kritiska studiet av politiska texter och idéer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
200 x 136 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Oc:dd
ISBN
9789189449794
Grundbok i idéanalys - Det kritiska studiet av politiska texter och idéer (häftad)

Grundbok i idéanalys - Det kritiska studiet av politiska texter och idéer

(2 röster)
Häftad Svenska, 2005-08-01
161
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det pågår strid mellan politiska idéer och föreställningar överallt där det diskuteras vad staten bör och inte bör göra, vad frihet och rättvisa är, varför lagar bör ändras, stiftas eller avskaffas. Politiska idéer formar människors övertygelser, sympatier och strävanden och har utan tvekan stor betydelse för samhällets utveckling. Därför är det viktigt att närmare granska de politiska budskap som framförs. Men för att granskningen inte bara ska bli retorik eller allmänt tyckande behövs en metod, en teknik. Det är stor skillnad mellan att framföra politiska budskap och att granska dem, mellan att argumentera för en politisk ideologi och att studera hur bra argumenten faktisk är. Tekniken som skrivs om i denna bok är idéanalys. Skälen för att använda den är många.

Boken vänder sig till universitets- och högskolestuderande i statskunskap och praktisk filosofi men är naturligtvis en vägledning till ökat kritiskt tänkande för vem som än önskar sig det.

Ludvig Beckman är professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundbok i idéanalys - Det kritiska studiet av politiska texter och idéer
  2. +
  3. Komparativ metod - - Förståelse genom jämförelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Komparativ metod - - Förståelse genom jämförelse av Thomas Denk (häftad).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ludvig Beckman

Övrig information

Överallt där diskussion förs om vad staten bör och inte bör göra, vad frihet och rättvisa är, varför lagar bör ändras, stiftas eller avskaffas, pågår en strid mellan politiska idéer och föreställningar. Politiska idéer formar människans övertygelser, sympatier och strävanden och har utan tvekan stor betydelse för samhällets utveckling.

Därför är det angeläget att analysera och kritiskt granska de politiska budskap som framförs. Men för att inte hemfalla till retorik eller ogrundat tyckande kräver analysen en metod, en teknik. Det finns en viktigt skillnad mellan att framföra åsikter och att argumentera för dem. Det finns alltså goda skäl att uppmärksamma innebörden av idéanalys som en metod varmed politiska texter och uttalanden kan studeras på ett mer systematisk vis.