Mot nya hinder (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Hilma (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2022-05-21
Förlag
Lilla Hoi
Illustratör/Fotograf
Josephine Lawrence
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
312 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189549005

Mot nya hinder

Kartonnage,  Svenska, 2022-05-21
144
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Massor av kul och spännande saker är på gång när Hilma kommer tillbaka till stallet efter sommaren. Hon ska få träffa favoritponnyn Harry igen, och snart sätter träningen igång inför Ponnyallsvenskan. Men ingenting blir som hon tänkt sig. Harry är halt och drömmarna om stora tävlingar byts mot oro för ponnyn. Hilma får i stället hoppa Lucky på träningarna. Det första passet slutar nästan i katastrof och till råga på allt så är Martina, en av lagkamraterna, oschyst mot Hilma.

Martinas kommentarer gnager alltmer inom Hilma ju närmare tävlingarna de kommer. Ska Harry hinna bli bra? Och är de verkligen så bra tillsammans som Hilma tror? Tänk om det faktiskt är som Martina säger, att Hilma inte platsar i laget ...

Mot nya hinder är den tredje fristående delen i Ulla M. Nissens bokserie om Hilma. I den får läsaren uppleva hästarnas underbara värld och utmaningar som alla hästälskare kan känna igen sig i. Det tidigare böckerna i serien är Hilma och den luriga ponnyn och Ridlägrets hemligheter.

Ulla hade något viktigt att berätta när hon skrev sina två första böcker, ungdomsromanerna De kommer ändå inte tro mig och Det måste gå. Hennes högsta mål var att böckerna skulle användas i skolorna, och det målet är uppfyllt.
Nu har Ulla förflyttat sig till hästvärlden när hon skriver om sitt allra största intresse: ridningen.
Ulla M. Nissen föddes i Norrköping och växte upp i Sundsvall och Holmsund, utanför Umeå, men bor i dag i Täby utanför Stockholm.

Mot nya hinder är en riktigt spännande läsning fram till att vinnande lag och ryttare koras. Dock innehåller denna härliga hästbok så mycket mer än så. Hjärtknipande är när Harry uppför sig exemplariskt och finner vägen till en autistisk pojkes hjärta. Pirrande förälskelse liksom äkta kamratskap ryms också i denna välskrivna bok som lockar till sträckläsning.
BTJ-häftet nr 10, 2022. Lektör Elisabeth Frank
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mot nya hinder
  2. +
  3. Ridlägrets hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ridlägrets hemligheter av Ulla M Nissen (kartonnage).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla M Nissen