August Blanche : teaterman, författare och politiker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2022-05-04
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
360 g
SAB
Gcz Blanche, August
ISBN
9789189706026
August Blanche : teaterman, författare och politiker (inbunden)

August Blanche : teaterman, författare och politiker

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2022-05-04
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Uppväxt bland hantverksklasserna lärde jag mig tidigt känna deras mödor och försakelser; jag har knappast ett barndomsminne som icke är förenat med sågens rassel och hammarens slag. Jag trodde, att det tillhörde till livets ordning att arbeta från fyra på morgonen till åtta eller nio på kvällen."
August Blanche var med sina folkliga komedier svensk teaters store succéförfattare under 1800-talet. Samtidigt var han Sveriges mest lästa romanförfattare före Selma Lagerlöf. Han har utnämnts som den störste Stockholmsskildraren mellan Bellman och Strindberg. Som politiker var han före sin tid när han i riksdagen kämpade för kvinnors rättigheter och för dödsstraffets avskaffande.August Blanche kom att bli mäkta populär i breda folklager, men var hela sitt liv hemlighetsfull om sitt privata liv.
I denna biografi berättar Staffan Bjerstedt historien om hur oäktingen August, uppväxt under fattiga förhållanden, blev en av sin tids mest kända och uppskattade personer i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. August Blanche : teaterman, författare och politiker
 2. +
 3. Mamma, kommer du att glömma oss nu?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mamma, kommer du att glömma oss nu? av Ulrika Harmsen, Sofia Edgren (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Bjerstedt

 • Vem är vem i svensk humor

  Staffan Bjerstedt

  Povel Ramel, Hasse & Tage, Lorry, Killinggänget... Den faktaspäckade "Vem är vem i svensk humor" listar det mesta som är värt att veta om Sveriges ledande humorister förr och nu.Boken är sammanställd av Staffan Bjerstedt, journalist och ...

 • Fånigheter

  Staffan Bjerstedt

  Staffan Bjerstedts humortexter har använts av över hundra svenska lokalrevyer samt i ett något lägre antal tv-program.Lagom till hans 19-årsjubileum som revyförfattare publiceras i denna skrift några av de bästa, fånigaste och konstigaste sketcher...