Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2023-11-15
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
26 x 204 x 144 mm
Vikt
550 g
ISBN
9789189740396
Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig (inbunden)

Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

(43 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-15
215
 • Kommer snart. Förboka gärna.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig Kan levereras innan julafton
Är du högkänslig?
Att vara intuitiv och kreativ, men också att övertänka och ha en känslighet för stämningar och vad andra människor tycker och tänker det är bara några av många tecken på högkänslighet.

Högkänslighet är ett personlighetsdrag som cirka 30 procent av befolkningen har och som kommer med många styrkor men även utmaningar, speciellt om man inte har fått sina behov tillgodosedda under uppväxten.

Att vara högkänslig, eller en Highly Sensitive Person HSP, som det också kallas, innebär inte, som många felaktigt tror, att vara överkänslig utan att man är mycket empatisk och intuitiv, lägger märke till saker som ofta går andra förbi, man tänker mycket och djupt och är ofta mycket kreativ. Egenskaper som är riktiga superkrafter, om man har lärt sig att hantera dem.

Handbok för högkänsliga är baserad på vetenskaplig forskning som författaren, Åsa Vikman som själv är högkänslig, har gjort lättförståelig för läsaren. Forskningen delar upp personer i tre olika kategorier: de högkänsliga orkidéerna, mellankänsliga tulpanerna och de mer lågkänsliga maskrosorna. Man delar även upp känsligheten i tre olika typer och allt detta beskriver Åsa utförligt i boken.

Hon delar också med sig av sina egna erfarenheter som högkänslig och ger läsaren konkreta tips på hur man kan hantera olika utmaningar som är vanliga hos högkänsliga personer.

Maggan Hägglund, journalist och författare till boken Drunkna inte i dina känslor (tillsammans med Doris Dahlin) har skrivit bokens förord.

Åsa Vikman är socionom och specialist inom högkänslighet. Via instagramkontot @orkidebarnsverige sprider Åsa dagligen kunskap om högkänslighet och når cirka en miljon konton per månad. Genom sina populära kurser och föreläsningar samt krönikor i tidningen Må Bra bidrar Åsa till ökad kunskap och bättre mående hos många högkänsliga personer.

Sagt om Handbok för högkänsliga:

Jag brukar säga att aldrig har vår hjärna haft det så utmanande att leva som den har i vår nutid , fler intryck, mer stimuli, fler lockelser än någonsin! Och just därför är den här boken en fullträff för alla. Inte bara för dem som anar eller vet att de är högkänsliga, utan alla. Insiktsfull, tydlig och träffande och med en fantastisk mängd verktyg som gör det lättare att fungera ännu bättre i den värld vi lever i.
David JP Phillips
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig
 2. +
 3. Det ska inte vara krångligt att må bättre - SIGNERAD AV HENRIK WIMAN

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ska inte vara krångligt att må bättre - SIG... av Henrik Wiman (inbunden).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Efterlängtad
  Robban, 30 november 2023

  Det här är en bok som många skulle behöva läsa. inte bara för att förstå sig själv utan även för att få en liten förståelse för vad högkänsliga kämpar med och vilken superkraft som de besitter.

 2. Äntligen!
  Annica, 30 november 2023

  Jag hade önskat att jag haft den här boken i min ungdom, men bättre sent än aldrig. Den sätter fingret på det mesta jag som högkänslig undrar och tänkt på. Läs den, är mitt råd!

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 november 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Handbok för högkänsliga av Åsa Vikman, är en faktabok om högkänslighet - HSP - Highly Sensitive Person, skriven av personen bakom Instagramkontot @orkidebarnsverige. Då jag själv anser mig vara högkänslig, och har varit det i hela mitt liv förmodligen, och jag är även ganska övertygad om att min mamma var det, så var det väldigt intressant att läsa om det i en bok. Jag har följt författarens instagramkonto en tid, och nu har jag alltså läst boken. Fö... Läs hela recensionen

 4. Fantastisk
  Alice Sofia Larsson, 29 november 2023

  Helt otroliga insikter och beskrivningar. En riktig hjälp för en högkänslig.
  Inget att tveka över - köp! och njut <3
  Tack Åsa <3

 5. Högkänslig är positivt!
  Lena, 29 november 2023

  Att få läsa om "hur jag är" utan att känna sig som jag är helt utanför. Visst jag är "utanför" men inte på ett negativt sätt jag är istället en inkännande och snäll människa som vill väl oavsett hur andra beter sig mot mig.
  Då få läsa att det finns flera som är av samma sort är så tacksamt för då är jag/vi okej att vara som vi är 😊.

 6. Oki
  Mia, 29 november 2023

  Oki men inget nytt..läst den o gjort uppgifter o tycker den är oki men ångrar köpet.skulle ha lånat på biblioteket istället

 7. Handbok för högkänsliga
  jimmy svensson, 29 november 2023

  En mycket bra och tydlig inblick och beskrivning i livet som högkänslig. Den belyser ämnet och angränsande drag/diagnoser på ett väldigt komplett och lättbegripligt sätt. Jag tror nog många känner igen sig (eller anhörig/vän/kollega) på ett eller annat sätt, kanske helt eller delvis men tillräckligt mycket för att få en tankeställare eller Aha-upplevelse.
  Boken ger insikt i ett viktigt ämne som är värdefullt för alla att bära med sig, det ger insikt i och förståelse för egenskaper och funktioner hos varandra.

 8. En ögonöppnare
  Julia Forsberg, 29 november 2023

  Stor igenkännsfaktor. Plötsligt faller alla bitar på plats. Hur man som person kan relatera till i stort sett allt. Otroligt välskriven och ärlig.

 9. En bok som väcker mycket tankar och förståelse!
  Ann-Britt Wilson, 29 november 2023

  Den bästa boken jag någonsin läst i fråga om Högkänslighet! En bok som alla borde läsa så våra barn lättare kan få hjälp och en förståelse till att det inte är fel på dom!

 10. Fantastisk handbok för Högkänsliga!
  Donny Malmström, 29 november 2023

  Äntligen är den här. Boken som ger oss högkänsliga vad vi behöver och har efterfrågat. Den ger en detaljerad beskrivning av hur det är att vara högkänslig och vilka verktyg man behöver för att hantera sin högkänslighet.
  Det som inte allmän psykiatrin förstår sig på ännu har Åsa utvecklat och gjort möjligt för gemene man att sätta sig in i och förstå. Lättläst och samtidigt begåvat skrivet.
  Psykiatrin kommer i framtiden garanterat använda sig av denna handbok på sina psykologutbildning... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner