Ge mig kolera : vägen till överlevnad i dagens Zimbabwe (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2010-09-23
Upplaga
1
Förlag
SILC Förlag
Medarbetare
Sjöblom, Lisa (form) / Norman, Kajsa (foto)
Dimensioner
178 x 109 x 15 mm
Vikt
139 g
SAB
320.96891,Ocf-peca.01,Npeca
ISBN
9789197625661
Ge mig kolera : vägen till överlevnad i dagens Zimbabwe (pocket)

Ge mig kolera : vägen till överlevnad i dagens Zimbabwe

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-09-23
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ta en man, ge honom fullständig makt och förr eller senare tror både han och dem han leder att han är gud.

30 år efter Zimbabwes befrielsekrig anländer Kajsa Norman till Harare på jakt efter människor som vågar utmana landets president Robert Mugabe. Men inget blir som hon trott.

Från premiärministerns vardagsrum till lesbiska undergroundfester lotsar Norman oss genom Zimbabwes olika samhällsskikt. Vi får följa hennes möten med torterare och deras offer; på en resa bland massgravar och ödelagda turistanläggningar tränger hon allt djupare in i ett system som snart hotar att sluka även henne.

Ge mig kolera är en skildring av de psykologiska effekterna av att leva i en diktatur och om förutsättningarna för demokrati i ett land där människor säljer sina själar för att överleva.

Kajsa Norman är frilansjournalist och författare, bosatt i New York. Ge mig kolera är hennes tredje bok. Hennes första bok, Mot kärleken har Fidel inte en chans, om politisk opposition på Kuba, gavs ut av Silc förlag 2003.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ge mig kolera : vägen till överlevnad i dagens Zimbabwe
 2. +
 3. Också Annie

De som köpt den här boken har ofta också köpt Också Annie av Annie Lööf, Caroline Bankler (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ge mig kolera : vägen till överlevnad i dagens Zimbabwe. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett måste för de som vill lära sig mer om Zimbabwe
  Fredrik Segersteén, 2 oktober 2016

  Ge mig kolera är en bok som ger en mycket viktig insyn i hur Zimbabwe har utvecklats samt hur landet är idag. Jag har själv spenderat tid i Zimbabwe (cirka 6 månader) och känner igen mig i mycket av det Norman skriver om. Givetvis påverkar detta min upplevelse av boken, men jag kan med stor säkerhet säga att det inte behövs någon större förförståelse för att uppskatat boken.

  Norman skriver på ett lättförståeligt sätt som är enkelt att följa. Bokens absoluta styrka ligger i att Norma... Läs hela recensionen

 2. Läsning som slår på djupet
  Saga, 1 oktober 2015

  Mycket bra bok, som väldigt tydligt identifierar varför en längre vistelse i Zimbabwe ofta lämnar en med en konstig oidentifierbar känsla. Boken är även välskriven och förklarar enkelt, genom att berätta historien genom olika människoöden i Zimbabwes politiska djungel. Normans historier förklara en del av det avvikande beteendet jag själv såg t.ex. rädslan för att resa under natten.

  Efter att själv ha spenderat en längre tid i Zimbabwe 2014, fann jag att författaren till "Ge mig kol... Läs hela recensionen

 3. Cyniskt hyckleri
  LOK, 30 maj 2011

  Norman har sett till att ha färgstarka och klatschiga framsidor på sina böcker. Men "Ge mig kolera" genomsyras av en obehaglig cynism mot alla människor hon möter i Zimbabwe. Oppositionella som blivit torterade är förmodade lögnare som bara vill tjäna pengar för att de vet att deras stories säljer. Blir osmakligt till slut. Särskilt som Norman själv kommer från ett väl fungerande samhälle, men också vill tjäna pengar på SIN story. Det finns mängder av bra böcker om Zimbabwe. Läs hellre Andrew Meldrum, Phil Matibe eller Christina Lamb.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kajsa Norman