Kulturtidskriften Cora #22 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kulturtidskriften Cora
Antal sidor
52
Utgivningsdatum
2010-09-22
Förlag
Kulturtidskriften Cora
Originaltitel
Kulturtidskriften Cora #22 2010
Medarbetare
Ihmels, Yvonne (red.) / Davis, Jen (foto)
Dimensioner
280 x 207 x 3 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc.04(s)
ISBN
9789197644587
Kulturtidskriften Cora #22 (häftad)

Kulturtidskriften Cora #22

Häftad Svenska, 2010-09-22
85
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den amerikanska fotografen Jen Davis bjuder på avslöjande självporträtt och nakna sanningar. Jen Davis är en stor kvinna med en stor kamera - hennes bilder utmanar vår syn på skönhet och kroppsideal. I sina bilder gestaltar Jen Davis livet som överviktig kvinna; sin bantarnoja, sin självkritik och sin stora aptit. Om man är fet, har man då samma chanser till kärlek och erotik som en smal kvinna? Får man överhuvudtaget tänka ordet sex?

Två författare, Nanok och Gabriela Melinescu, aktuell med boken "Mamma som gud" resonerar kring gudomar och längtan efter en kosmisk kärlek. Den libanesiskfödda konstnären Mona Hatoum porträtteras i ett fingerat konstnärsmöte med tyska Käthe Kollwitz, arrangerat av Cristina Karlstam.

En ny biografi om Bang! Författaren Beata Arnborg delger oss den snirkliga och ibland smärtsamma väg på vilken hon färdats i denna dialog med vår frejdiga världsreporter.

Författaren Anne-Marie Berglund skriver om sin väntan på dagen när det osannolika ska inträffa.

Textuella skulpturer visar österrikiska konstnären Eva Beierheimer. Om texten som ibland kan vara ett hinder. Ord som spärrar vägen, som kryper uppåt väggarna, som får oss att förstå, eller kanske begripa ännu mindre?

Vi har kommit fram till språkmaterialismen - Helena Looft, Sveriges första och enda självutnämnda språkmaterialist, som i augusti utkom med sin diktsamling Brusa högre lilla å skriver om denna bespottade och förnekade genre.

Kulturtidskriften Cora är en feministisk tidskrift för foto, konst och litteratur. Cora grundades i december 2004 och utkommer fyra gånger per år. Besök gärna vår hemsida www.cora.se, som vi ständigt uppdaterar med recensioner av aktuell konst, film, litteratur och teater!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturtidskriften Cora #22
  2. +
  3. Kulturtidskrifterna och framtiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kulturtidskrifterna och framtiden av David Karlsson, Mikael Löfgren (häftad).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna