Folkmakt - utmaningar för Filippinsk vänster (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
ViF (del 2)
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2008-09-17
Upplaga
1
Förlag
Nixon
Medarbetare
Melencio, Sonny (förf.) / Magtubo, Renato (förf.) / Bolton, Sue (förf.) / Esbti, Ali (förf.) / Carlsson, Yasmine (förf.) / Bello, Walden (förf.) / Rasiah, Mohanarani (förf.)
ISBN
9789197720823
Folkmakt - utmaningar för Filippinsk vänster (pocket)

Folkmakt - utmaningar för Filippinsk vänster

Pocket Svenska, 2008-09-17
75
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Filippinerna är ett land av kontraster. Ett kolonialt arv står mot egen identitet, överklassens sanslösa materiella överflöd mot folkflertalets armod, militärt förtryck mot folkligt motstånd. Den filippinska nutidshistorien är skriven i kamp och ur dessa motsättningar har starka revolutionära rörelser skapats. Samtidigt har den filippinska vänstern misslyckas att vinna makten i landet och rörelsen har lidit svårt av inre spänningar och splittringar.

30-31 januari 2007 arrangerade Vänsterns Internationella Forum i samarbete med lokala vänsterrörelser en internationell konferens om »Deltagande Demokrati och Alternativa Former för Folkmakt«. Där samlades nära 400 filippinska deltagare och en lång rad talare från Indonesien, Indien, Nepal, Malaysia, Australien, Vietnam, Venezuela, Spanien och Sverige.

Det var första gången som den filippinska vänstern samlades till en gemensam konferens. Denna skrift har ställt samman några av de viktigaste inläggen på konferensen som berättar om Filippinernas historia och frihetskamp, dokument av vikt för att förstå de utmaningar som filippinsk vänster ställs inför.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkmakt - utmaningar för Filippinsk vänster
  2. +
  3. Nation i ombildning : essäer om 2000-talets Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nation i ombildning : essäer om 2000-talets Sve... av Magnus Dahlstedt, Lisa Kings, René León Rosales, Vanja Lozic, Åsa Lundqvist (häftad).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Folkmakt - utmaningar för Filippinsk vänster