Det vackraste : dikter till min vän (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2014-06-10
Upplaga
1
Förlag
Akfeo förlag
Dimensioner
200 x 200 x 5 mm
Vikt
330 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789198058840
Det vackraste : dikter till min vän (inbunden)

Det vackraste : dikter till min vän

Inbunden Svenska, 2014-06-10
189
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De flesta författare skriver i en miljö där inte mycket händer. Men tankarna på livet, kärleken, döden och naturen inspirerar och blir centrala teman.
För att lyfta dikten från vardagen hämtar man ibland dramatiska motiv från mytologin, som den tragiska kärlekssagan om Orfeus och Eurydike.
Jessica Randéns dikter är istället självupplevda. I ett mäktigt poetiskt flöde skildrar hon sorgen, smärtan och det känslokaos som uppstår vid brusten kärlek även i vår tid.
Hennes poesi kännetecknas av direkthet, klarhet, känslans intensitet och ett rikt utvecklat bildspråk. Det senare utmärker också de vackra naturfoton som samverkar med texten. Poesin ger ord och uttryck för det smärtsamma som hänt och blir en tröstens livboj i uppbrottets kaotiska bränningar.
Marie Schmidt skriver: "Jessica Randén har levt med naturens rytmer, stillhet och skönhet i hela sitt liv. Hennes dikter genljuder av skogens sus och vassruggars viskande. Naturen blir ett levande väsen och en kär vän att söka tröst hos när livet går sönder och hjärtat brister. Vi följer hennes resa in i stormar och djupaste mörker och tillbaka till stillheten i skogen vid sjön."
Jessica Randén bor i Lilla Edets kommun och arbetar vid Lödöse museum. Hon ägnar sig också åt naturfotografering och grafisk formgivning. Bilderna som illustrerar diktsamlingen är från Prässebos storslagna omgivningar, där hon även arrangerar utställningar och bröllopsfester.
Diktsamlingen kommer ut i maj 2014 på Akfeo Förlag. Recensionsexemplar kan erhållas från info@akfeo.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det vackraste : dikter till min vän
  2. +
  3. TRAPPSTEG - Dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt TRAPPSTEG - Dikter av Martin Tobias Lithner (storpocket).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »