Ut vill jag, ut (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Liv i Sverige
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2013-11-01
Förlag
Migra Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789198082531
Ut vill jag, ut (inbunden)

Ut vill jag, ut

Inbunden Svenska, 2013-11-01
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Monica, 17 år, vill bryta sig loss från en instängd tillvaro. Hon har alltid känt att hon inte passar in, att det inte finns någon plats där hon hör hemma. Efter att ha misslyckats med ett au-pairjobb flyttar hon till föräldrarna som nyss bosatt sig på Gran Canaria efter att ha sålt det älskade barndomshemmet i Kristianstad. Hon anstränger sig för att göra sina föräldrar till lags, men deras drömmar tycks mest handla om att hon ska bli självständig.
Till slut bryter hon upp och börjar på folkhögskola i Ljungskile. Där möter hon människor som blir viktiga för henne, men hon ger sig också ut på farliga vägar som att pröva på droger.
»Ut vill jag, ut« är en självbiografisk roman om en ung människas kamp på 1970-talet, om vuxna som sviker, om sökandet efter meningen med tillvaron, om att mogna och återfå självförtroendet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ut vill jag, ut
 2. +
 3. En kall natt för Johanna

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kall natt för Johanna av Christa Grönlund Larsen (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Grönlund

 • Björnen sover inte

  Monica Grönlund

  15-åriga Ellinor försvinner spårlöst från en nyårsfest i byn Linsell, Härjedalen. Ingen av de inblandade säger sig ha sett eller hört något. Det blir en svår nöt för Svegspolisen Harry Hansson att knäcka. Han ber sin kollega och barndomsvän Tom El...

 • Vargen kommer

  Monica Grönlund

  När mordutredaren Tom Elfversons syster, Elvira, dör under oklara omständigheter vänds hans tillvaro upp och ned. För att undvika sin irriterande kollega Uno Holmberg, som fått hand om fallet, lämnar han Malmö och söker sig till barndomens Härjeda...

Bloggat om Ut vill jag, ut