Gospelsångaren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2018-03-09
Upplaga
1
Förlag
Tristero förlag
Översättare
Theodore Sorel
Originaltitel
The Gospel Singer
Dimensioner
205 x 140 x 21 mm
Vikt
422 g
ISBN
9789198142631

Gospelsångaren

Häftad,  Svenska, 2018-03-09
214
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Enigma, Georgia. Det rustas inför väckelsemötet. Huvudnumret, en lokal pojke som skapat sig ett namn och en förmögenhet som framgångsrik gospelsångare runt om i Södern återvänder till sin fattiga hembygd och hälsas som en frälsare. Hans änglalika röst och förföriskt vackra skepnad får syndare att falla ner på knä inför honom like vete under lien. Det viskas om att han har förmågan att frälsa människor, att han kan bota de sjuka, få de lama att gå och de blinda att se. Enigma håller andan inför hans återkomst. Men Gospelsångaren bär på en hemlighet. En inre konflikt där kampen mellan ljus och mörker är ständig.

Och det är fler än Gospelsångaren som är på väg till Enigma. En underlig, skugglik grupp människor följer honom i spåren. Och snart har den lilla staden förvandlats till en myllrande häxkittel där blind tro och själslig korruption står öga mot öga.

Harry Crews (1935-2012), ibland benämnd som "Sydstaternas Rabelais" eller "Dixies Hieronymus Bosch", är den obestridde gudfadern inom den alternativa sydstatslitteraturen. Gospelsångaren (The Gospel Singer) är hans skoningslösa och legendariska debut från 1968.

Pressröster:

"ENASTÅENDE" - Jonas Thente, Dagens nyheter

»När Harry Crews är som bäst finns det få författare som kan nå upp till hans auktoritet och styrka. Hans prosa har just de egenskaper som Crews hävdar att coach Jake Gaither kräver av sina spelare på universitetet Florida A & M.: Rustad, redo och fientlig.« - NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

»Crews synliggör de osynliga, de fattiga, de utstötta: människor som försöker överleva i en värld som inte erkänner dem.« - ST. PETERSBURG TIMES

»Det vilar alltid en doft av blod över mina böcker.« - HARRY CREWS

»Du kommer att tappa andan.« - LA TIMES

»Grit lit-genrens krönte mästare.« - WASHINGTON POST

»God bless Harry Crews, America's best writer. He'll break your heart but he'll always bring you love. They just don't make 'em like this anymore.« - THURSTON MOORE (SONIC YOUTH)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gospelsångaren
  2. +
  3. Ormfesten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ormfesten av Harry Crews (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna