I skuggan av triumfen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2015-03-01
Förlag
Oeisspeis
Dimensioner
220 x 142 x 10 mm
Vikt
352 g
SAB
Hc
ISBN
9789198188714
I skuggan av triumfen (häftad)

I skuggan av triumfen

Häftad Svenska, 2015-03-01
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det är brytningstid mellan hedendom och kristendom då ett helt nytt folk, tyskar, börjar dyka upp i den stora handelsstaden Visby. Deras mål är ytterst att delta i den ryska handeln, men de mäktiga gutniska köpmännen vägrar att släppa in dem. Därför provocerar några missnöjda "saxiska" köpmän fram ett krig, för att stuka de högdragna nordborna. Men inget går som tyskarna tänkt sig.

Kvar i Visby blir den unga tyska hustrun Alheid, med sina bägge barn, och en förbjuden passion inleds mellan henne och gutarnas ledande man, bydomaren Liknat Silkentopp. Men freden kommer allt närmare - och med den katastrofen!

Dick Wase, ledande historisk expert på Visbys medeltid, har med romanen "I skuggan av triumfen" skapat den sannolikt mest autentiska medeltidsroman som någonsin skrivits i detta land. Här möter vi människor, föreställningar och attityder från just den tid det utspelas i och inte - vilket annars nästan alltid är fallet med s k "historiska romaner" - nutida, tillrättalagda individer som ska uttrycka sig modernt korrekt framför en historisk kuliss. Berättelsen kastar också ett nästan plågsamt tydligt ljus över kvinnors förändrade situation då kyrkan "korsfäste" den gamla seden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I skuggan av triumfen
  2. +
  3. Jag skriver över ditt ansikte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag skriver över ditt ansikte av Anna-Karin Palm (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »