Ett sicilianskt gardenparty (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2022-12-11
Förlag
SW3 Publishing
Dimensioner
210 x 150 x 24 mm
Vikt
662 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789198200973

Ett sicilianskt gardenparty

Häftad,  Svenska, 2022-12-11
257
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I väntan på att skilsmässan med Karolin ska gå igenom har vinagenten, vinskribenten och livsnjutaren Axel Turner hyrt sig en bostad uppe i den Sicilianska staden Taormina. Han sliter med uppgiften att skriva en bok om sina många självpåtagna uppdrag för diverse säkerhetstjänster när han överraskas av sin gode vän, byråchefen vid Säpo Peter Hasselblad. Han förlägger årligen en vårvecka på ön och passar då på att upprätthålla kontakterna med polisen i Palermo.
Apropå Axels vinaffärer där berättar Peter att element inom den Sicilianska maffian bedriver en dödlig trafik av vapen och droger mellan Balkan och Sverige. Det finns alltså en länk mellan de kriminella gängens skjutningar i förorterna och den sicilianska maffian. Huvudmannen är den notoriske "Il Serpente" eller Ormen, Europas mest eftersökte smugglare.
Axel varnas för att beblanda sig men accepterar ändå tacksamt en inbjudan för honom och hans kära medarbetare Olivia till "Ett Sicilianskt Gardenparty" hos sin vinodlande familj. Den sicilianska världen är liten så plötsligt befinner sig Axel dansande med Ormens flickvän Lucia och han inser att han hittat ett verktyg för att sätta den slutliga käppen i Ormens samhällshotande affärer. Ungefär samma insikt drabbar Lucia, fast tvärt om. Priset för Axels ambitioner kommer att bli högt, alltför högt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett sicilianskt gardenparty
  2. +
  3. Etrusken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etrusken av Tomas Bacoccoli (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sten Wennerström