Hemligheten i världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
761
Utgivningsdatum
2019-05-03
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Wan Zhi
Översättare
Jens Karlsson
Originaltitel
Shi Shi Tian Ji
Dimensioner
235 x 160 x 40 mm
Vikt
801 g
SAB
Hce
ISBN
9789198347739
Hemligheten i världen (inbunden)

Hemligheten i världen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-05-03
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Huang Jiagui säger plötsligt upp sig från sin tjänst som tidningsredaktör och ger sig in på en osäker bana som privatentreprenör i ett av de nyligen inrättade utvecklingsområdena längs Kinas östkust. Med lokalmyndigheternas hjälp lockar han utländska investeringar i mångmiljonklassen till området. Men projektet kräver mark, och marken tillhör bönderna ...

Hemligheten i världen erbjuder en unik inblick i den kinesiska affärsvärlden och byråkratin under 1990-talets reformera. I den världen är Huang Jiagui en sällsynt fågel - en beläst och belevad gentleman, med en annan moralisk kompass än nyrika affärsmän och makthungriga tjänstemän.

För att hålla kursen genom den snåriga terrängen har den nyblivne entreprenören mästermunken Banman till sin hjälp - den ende som verkar kunna skilja rätt från fel i en värld som präglas av drifter och godtyckliga regler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hemligheten i världen
 2. +
 3. Lyckan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyckan av Pingwa Jia (häftad).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hemligheten i världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En roman som får oss att förstå oss på dagens Kina
  P-G, 13 oktober 2020

  Den ger en målande beskrivning över hur man gör affärer i dagens Kina. Den visar på hur viktigt det är både i affärsvärlden och i kontakt med myndigheter med betydelsen av relationer, lojaliteter, "smörjmedel" och mutor. En roman som ibland blir rena rama kulturkrocken.
  De namn som förekommer är kinesiska vilket för oss västerlänningar innebar att flera personer har snarlika namn och därmed kan vara knepigt att hålla isär.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Zhipeng Yang

 • Anteckningar från råttans år

  Zhipeng Yang

  I januari 2020 befinner sig den unga läkaren Hua Yan i Peking. Hennes föräldrar, även de läkare, är kvar i hemstaden Wuhan där ett nytt virus har börjat få spridning. Kvällen innan Wuhan sätts i karantän bestämmer sig Hua Yan för att resa hem och ...