Jorden runt på 1000 dagar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-03-08
Upplaga
3000
Förlag
Gawell Förlag
Originaltitel
Jorden runt på 1000 dagar
Medarbetare
Bergman, Malin (red.) / Ristilä, Kai (form) / Ek, Fredrika (foto)
Dimensioner
247 x 195 x 24 mm
Vikt
840 g
SAB
N.07
ISBN
9789198383874

Jorden runt på 1000 dagar

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-08
356
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Fredrika Ek's bok, Jorden runt på 1000 dagar, innehåller den klassiska reselitteraturens alla ingredienser om det stora Äventyret; korsande av berg och öknar. Lands och smärtgränser, mod och rädsla och storartade möten med andra kulturer och människor. Med en berättarglädje som får oss att både skratta och gråta får vi följa Fredrika Ek, driven av nyfikenhet och stora drömmar, när hon ger sig av på en för henne ovanlig och nödvändig resa men ett i hennes omgivnings ögon lika omöjligt som livsfarligt äventyr. Jorden runt på en cykel. Ensam. Som kvinna. 1042 dagar senare cyklar hon in på torget i Sundsvall.
Men berättelsen Fredrika handlar lika mycket om bra och dåliga möten med sig själv, sina egna sanningar och fördomar. Att en fördom per definition bara existerar fram tills dess att vi har släppt taget om den. Fram tills dess är den en sanning. Att varje möte också innebar ett avsked och att ett äventyr kan vara både lugnt, långsamt och bitvis till och med långtråkigt. Att skavsåren blev så många och stora att de fortfarande finns kvar ärr som ett minne och att det var värt det! Att det som tur är finns reservmammor vid världens ände.
Den tvetydiga insikten om hennes privilegierade lott i livet som kvinna född och uppvuxen i Europa blev en stark drivkraft till vad som blev den stora meningen med hela expeditionen. Fredrika har hittills cyklat ihop närmare en miljon kronor till Action Aid, en global organisation som arbetar för en rättvis, jämlik och hållbar värld fri från fattigdom. För alla människors lika värde och rätt till ett värdigt liv. En bok som uppmuntrar oss till att våga drömma högt och utmana våra gränser.
Fredrika Ek född 1991 är en svensk äventyrare och utsågs till European Adventurer of the year 2018, och Årets kvinnliga Äventyrare 2018 efter sitt cykeläventyr.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jorden runt på 1000 dagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. HÄNFÖRANDE
  Bruno Josefsson, 12 juni 2019

  Fredrika Ek, du har gjort en fantastisk prestation! Inte bara för att du aldrig gav upp. Mest för syftet med turen: För Action Aid, som betytt så mycket för så många! Men också för bokens alla kvaliteter: Superfina foton, layout i toppklass och inte minst en värmande beskrivning av de originella människor du mött.

 2. Inspiration
  -, 10 maj 2019

  Så inspirerande och så vackra bilder, många tänkvärda reflektioner. Fantastiskt att läsa om människor som faktiskt gör det vi andra drömmer om.

 3. Cykelturen
  Nils Kjell Jegefors, 26 mars 2019

  En intressant, charmerande reseskildring över ett strapatsrikt cyklande världen över. Fina bilder, trevlig text och lättläst. Ger inblickar från världens olika hörn i vardagsmänniskans livsvillkor och ohämmade gästfrihet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Fredrika Ek

 • Around the world in 1000 days

  Fredrika Ek

  It took me scarcely 20 seconds to pencil in that line on a Google world map, printed in greyscale. The line. From Sundsvall to Sundsvall - l by way of the world. In my mind it was not any more complicated than that. Deserts and mountains. National...