Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Revanianda-trilogin (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2019-02-21
Upplaga
1
Förlag
Imagine Games
Illustratör/Fotograf
Joakim Jönsson
Dimensioner
22 x 170 x 106 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc
ISBN
9789198454345
Frihetens skugga (pocket)

Frihetens skugga

Pocket,  Svenska, 2019-02-21
150
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Även mentala sår lämnar ärr, och revanikvinnan Hiphara Havssten känner av detta mer än många andra. Hon tänker bekämpa förtrycket av sitt folk, samtidigt plågas hon av återkommande mardrömmar om sin syster Auda och människomagikern Lilyan. En främmande röst, dold i skuggorna, uppmanar henne att fortsätta framåt och ställa allt till rätta.

Medan Hiphara kämpar för sin frihet, vaknar en illvillig kraft långt öster om Stormhavet. Tadall, Audas före detta välvillige slavägare, får svara för brotten som han påstås ha begått under Revaniupproret. Berövad sitt gamla liv som högt uppsatt magiker i Ymland, upptäcker han plötsligt en händelsekedja med spår långt bakåt i tiden.

Konflikter uppstår när nya och gamla vänner möts. Lojalitet och tillit prövas när världen ställs på ända. Vem är det egentligen som bär ansvaret för krigen och eländet i världen? Spelar det verkligen någon roll? Sanden håller på att rinna genom timglaset medan de mörkaste dagarna från det förflutna är på väg att upprepas.

----------------------------------------

Frihetens Skugga är uppföljaren till Ensamhetens Hav och tar vid ett par månader efter Revaniupproret. Boken följer tre huvudkaraktärer och alternerar mellan deras perspektiv.

Hiphara är en prinsessa i Revanianda och har svårt för att anpassa sig till sin nya roll i samhället. Drottningen pratar hela tiden om att de ska göra Revanianda starkare och bättre, men varje dag försvinner lite mer av revaniernas frihet.

Tadall blir av med sin magikertitel, ekvivalent med en adelstitel i människornas samhälle, och plötsligt ser han feodalsamhället från ett annat perspektiv. Klasskillnader och orättvisor blir mer påtagliga, och Tadalls syn på samhället förändras. Tillsammans med en annan ex-magiker beger han sig på en efterforskningsresa som slutar med att han upptäcker ett växande hot från öst.

Davinar är en ung revanipojke, son till en soldat som dog under Revaniupproret. Föräldrarna var lojala mot en politisk motståndare till Drottningen, och plötsligt finner Davinar sig tvångsrekryterad till armén. Med Davinar och Hiphara får man se Revanianda efter upproret från två olika perspektiv, ett från toppen och ett från botten.

Alla tre historierna sammanvävs framåt slutet, och kulminerar med att endast följa den sanna huvudkaraktären i sista kapitlet...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Frihetens skugga
 2. +
 3. Gudomligt ingripande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gudomligt ingripande av Christoffer Pichler (pocket).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christoffer Pichler

 • Gudomligt ingripande

  Christoffer Pichler

  Två år efter att de främmande Luyinchang anhängarnas uppkomst i Geutos, närmar sig luyin-kriget äntligen sitt slut. Auda finner sig än en gång i Skuggsalen under Magiska Akademin i Ymland, tillsammans med fiendens ledare. Skuggorna, som en gång ha...

 • Ensamhetens hav

  Christoffer Pichler

  Mörker, förvirring, smärta. En skröplig hand tar ett bestämt tag om hennes ljusröda panna. Som en eld, bränner en magisk energi genom hennes sinne i jakt på kunskap och tankar som gömmer sig där inne. Mittemot henne sitter en mystisk kvinna i röd ...