Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2020-08-20
Upplaga
1
Förlag
Emmagjort
Medarbetare
Vegna, Sarah (red.)
Illustratör/Fotograf
Emma Svalander
SAB
Hcf
ISBN
9789198477733

Apas bok : alla känner apan, men apan känner ingen

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-20
146
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Titta.
Uppe på högsta grenen, där liggar APA! Det sägs att han inte är rädd för något. Alla de andra djuren säger att de känner honom och berättar om allt han gör, men om det stämmer vet jag inte. Jag tror inte ens att APA känner alla djuren.

Vad händer när APA kommer på kalas för första gången och det visar sig att APA inte alls är den som djuren har förväntat sig?

APAs bok är en varm och tänkvärd bok om hur lätt det är att prata om andra och hur viktigt det är att få vara sig själv.

Emma Gustavsson berättar:
"Vi satt och tittade på fotboll en kväll och kom att prata om alla möjliga onödiga fakta om spelarnas liv och pengar. Då slog det mig att vi känner ju inte dem. Det var så lätt att sitta och prata om dem som om vi kännde dem och faktiskt visste hur deras liv ser ut. Och vet Ronaldo förresten vem jag är? Självklart inte!

Ur den tråkiga fotbollsmatchen föddes den roliga idén om att skriva en bok där alla känner apan, men apan känner ingen. Glöm inte hur viktigt det är att få vara sig själv."

Historien spänner över 24 sidor som är illustrerade av Emma Svalander. Det är andra gången som Emma och Emma arbetar tillsammans, tidigare har de skapat Emma Gustavssons debutbok Den lilla gråstenen som gavs ut av Whip Media.

Emma Svalander berättar:
"Redan när jag lästa Emmas manus första gången poppade det upp roliga bilder på APA i huvudet. Manuset talade till mig och jag tvivlade aldrig på att APAs bok skulle bli en fantastisk bok. APAs bok har ett ovanligt format och jag har utnyttjat det för att skapa höjd och separera det som händer i träden från det som händer på marken."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Apas bok : alla känner apan, men apan känner ingen
 2. +
 3. Räven och mullvaden. En spökhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Räven och mullvaden. En spökhistoria av Cecilia Heikkilä (inbunden).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Apas bok : alla känner apan, men apan känner ingen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En färgstark bilderbok om ryktesspridning!
  Gullis lästips (Rönninge), 18 maj 2021

  "APAs bok" är verkligen en färgstark bilderbok som med sitt annorlunda och lockande format med söta små djungeldjur lockar till läsning för barn mellan 3 till 6 år.

  "APAs bok: alla känner apan men apan känner ingen" är en varm och tänkvärd bilderbok om hur lätt det är att prata om andra, om ryktesspridning och hur viktigt det är att få vara sig själv.

  Det här är en charmig och pedagogisk bilderbok som med fina färgrika illustrationer och urgulliga djungeldjur som tillsammans... Läs hela recensionen

 2. Alla känner apan, men ingen vet hurdan apan är
  Marias bokhylla, 6 oktober 2020

  Treåringarna tycker: En klar favoritbok, de vill väldigt ofta prata om APA och läsa om allt han gör. Dessutom tycker de att det är väldigt roligt med de andra djuren också, för sådana har vi ju sett på Kolmården. De gillar jättemycket när djuren tar på sig kläder, och när det går att leta lite efter var något djur är.

  Femåringen tycker: Han gillar också berättelsen, och tycker om illustrationerna. Är lite mer med på själva andemeningen i boken.

  Mamman tycker: Jag tycker om d... Läs hela recensionen

 3. Fin bilderbok som skapar dialog

  Philip 8 år:
  Vi har läst boken Apas bok, Alla känner apan men apan känner ingen. Mamma säger att det är ett ordspråk. Ordspråk betyder att man säger en sak men att det betyder någonting annat. Detta ordspråk betyder att man känner sig annorlunda eller att folk tror att man är på ett ett sätt man kanske inte är.

  Det är jättefina bilder i boken. Man blir glad av boken. Apa verkar s... Läs hela recensionen

 4. 4+ i betyg
  Bokdjungeln , 21 augusti 2020

  Älskar bilderna i denna bok! Det är både färgerna och figurerna som faller mig väl i smaken. Boken har ett fint budskap och jag tror verkligen att målgruppen (3-6åringar) kommer gilla den. Passar utmärkt att läsa högt för så väl ett barn som flera.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna