Ödets lott (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
419
Utgivningsdatum
2019-09-02
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Wan Zhi
Översättare
Heshan
Originaltitel
Cuangai de Ming
Medarbetare
Min, Chao (form)
Dimensioner
140 x 215 x 35 mm
Vikt
528 g
SAB
Hce
ISBN
9789198485349
Ödets lott (inbunden)

Ödets lott

av Dong Xi
Inbunden Svenska, 2019-09-02
241
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Wang Changchi misslyckas med att komma in på högskolan och därmed går hela familjens förhoppningar om en bättre framtid i kras. Ska han då bli kvar i byn och leva på jordbruk, precis som hans pappa och farfar har gjort före honom? Nej så får det inte bli, för familjens öde ska förändras. Fadern protesterar hos myndigheterna. Wang Changchi får komplettera sina studier och provar på byggjobb i städerna. Det måste finnas en utväg, ett sätt att förvandla familjen till välmående stadsbor.

Med en envishet som emellanåt passerar gränsen till dumhet tar Wang Changchi och hans pappa Wang Huai till alla medel som finns för att lyfta sig ur bondeklassen. De nöjer sig inte med sin lott. Wang Changchis mamma - Liu Shuangju - och hans fru - He Xiaowen - är möjlighet mindre tjurskalliga men inte heller de ger sig i första taget. Och i en sådan konstellation av människor med starka viljor uppstår förstås svårigheter med att sträva åt samma håll. I berättelsens periferi finns också farfadern, visserligen avliden men ändå närvarande, och troligen också han av samma envisa virke.

Spelplanen lutar mot dem, vilket de är väl medvetna om. Alltså måste de kämpa ännu hårdare eller vara ännu smartare. Men ibland känns det som om spelplanen inte bara lutar, det känns som om den dessutom är riggad för att de ska förlora. Allt grinar ju illa för dem. Men någon gång måste det väl vända? Ska åtminstone nästa generation kunna vinna en annan identitet i samhället? Och hur ska det gå till?

Om författaren: Dongxi är född i Guangxi i södra Kina. Hans populära berättelser har belönats med priser, översatts till flera språk och omarbetats för såväl teve som film. Han skriver ofta om landsbygdsbefolkningens villkor och den emellanåt absurda verklighet de försöker hantera. Samtidigt som han beskriver hur människorna hanterar en modern och snabbt föränderlig värld hyllar han naturens skönhet och ger inblickar i en rik och ännu levande kulturtradition.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ödets lott
 2. +
 3. Ming

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ming av Bjørn Rasmussen (häftad).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dong Xi

 • En rungande örfil

  Dong Xi

  Familjen Niu består av en försvunnen far, en ensam mor och tre lite bångstyriga barn som närmar sig vuxenlivet. De försöker hantera kärleksranka män, ungdomar med gangsterfasoner, stelbenta chefer, korrumperade makthavare med fingrarna i den offen...

 • Record of Regret

  Dong Xi

  Be careful trying to place blame, or it might come back to you,"" Ceng Guangxian's father warns him after the first time his good intentions end in ruin. Yet time and again as Guangxian comes of age, bad luck and his own desires for a bi...