Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 6)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2019-08-31
Upplaga
1
Förlag
Bubo Förlag AB
Dimensioner
215 x 144 x 15 mm
Vikt
342 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198509137
Pantones ö (inbunden)

Pantones ö

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-31
193
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Pantones ö är en suverän, välskriven och spännande fantasybok för bokslukaråldern. Helhetsbetyg: 5."
Bibliotekstjänst, Anna-Karin Närkling, BTJ-häftet nr 19 - 2019

Succéserien med schackpjäserna fortsätter! Pantones ö är den sjätte delen i serien Äventyren i Sagofallen.

Än en gång breder ondskan ut sig. Svarta bönderna har fått allt att sluta växa, både i Sagofallen och i Mirroria. En svältkatastrof hotar och Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr bland jagande ryttare, ökenslott, pirater och krigare, i jakten på Livets växt. Kampen står mellan de Svarta och Vita bönderna. Frågan är om Sofia och Leo kommer hitta växten i tid?

Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, som alla är riktiga bladvändare. Böckerna riktar sig till alla från cirka 6 år och uppåt (särskilt lämplig för bokslukaråldern). Kapitlen är korta och spännande och man kommer direkt in i handlingen. Böckernas fina illustrationer är gjorda av Therése Larsson.

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet
6. Pantones ö
7. Snöugglans sigill - släpps våren 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pantones ö
 2. +
 3. Snöugglans sigill

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snöugglans sigill av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pantones ö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fängslade & spännande bladvändare!
  Gullis lästips (Rönninge), 4 november 2019

  "I boken Pantones ö har än en gång ondska spridit ut sig över landet Sagofallen då de onda svarta bönderna har fått allt att sluta växa, både i Sagofallen och i Mirroria. En svältkatastrof hotar och syskonen Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt, men spännande äventyr tillsammans med de övriga goda krafterna måste de skynda sig att hitta Livets växt innan det är försent. Deras sökande tar dem djupare in i landet Sagofallen, ständigt förföljd av mystiska jagande ryttare behöver de ta g... Läs hela recensionen

 2. Pantones ö av Hanna Blixt
  Bokugglor , 10 september 2019

  Pantones ö är den sjätte boken i Äventyren i sagofallen och det var en otroligt bra fortsättning på serien! Jag vet att jag har nämnt det förut men den här serien är så bra, och böckerna blir bara bättre och bättre.
  Språket fortsätter vara så målande och vackert och ännu en gång får vi följa med Sofia och Leo på ett spännande äventyr i sagofallen och den här gången får det möta en massa olika saker, som bland annat pirater och lergubbar. Det var både intressant och spännande.

  L... Läs hela recensionen

 3. Spännande och nyskapande!

  Vi har tidigare läst och recenserat de fem första delarna i "Äventyr i Sagofallen"-serien som har kommit att bli en storfavorit hos min A och även hans vänner.
  I denna serie följer vi framförallt syskonen Sofia och Leo som bor i världen Mirroria. Genom en magisk portal kommer de till Sagofallen som är en magisk värld som på något vis är sammanbunden med Mirroria. I Sagofallen pågår en maktkamp mellan ont och gott, där karaktärerna har drag av olika schackpjäser.

  I "Pantones ö" ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hanna Blixt