Norrlands bästa fågellokaler (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2019-04-18
Förlag
Avium förlag AB
Medarbetare
Ullman, Magnus (foto)
Dimensioner
241 x 155 x 15 mm
Vikt
601 g
SAB
Ugg
ISBN
9789198516517

Norrlands bästa fågellokaler

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-04-18
303
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nu finns äntligen guider till ett rejält urval fågelområden från Falsterbo i söder till Abisko i norr i de tre böckerna Götalands bästa fågellokaler, Svealands bästa fågellokaler och senaste Norrlands bästa fågellokaler. Här beskrivs sammanlagt 158 områden med finfin fågelskådning. Varje område innehåller ett antal lämpliga platser att skåda ifrån, och det totala antalet i böckerna är cirka 2000. Här finns fågeltorn vid våtmarker, uddar för sträckspaning, stora gammelskogar och mycket annat.

Tack vare detaljerade, pedagogiska kartor specialritade för dessa böcker och mängder av gps-punkter är det lätt att orientera sig. Särskilda avsnitt behandlar bästa tid att besöka varje område, och det finns fina tips om var de mest intressanta fågelarterna kan sökas.

Norrlands bästa fågellokaler spänner över ett ovanligt stort spektrum från förstklassiga flyttfågellokaler längs kusten - varav flera kända från sjörapporten med poetiska namn som Kuggören, Järnäsklubb, Holmön och Bjuröklubb - via rast- och häckningsmiljöer i tajgan med myrar, tjärnar och sjöar i det centrala skogslandet till den helt unika naturen längs den långa fjällkedjan, en miljö som är speciellt lockande för alla fågelintresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Norrlands bästa fågellokaler
 2. +
 3. Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten - kompakt utgåva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten ... av Jan Pedersen, Lars Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 577 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Norrlands bästa fågellokaler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lätt att skåda fågel i Norrland med denna bok
  Mikael Arinder, 11 juli 2020

  Boken beskriver 54 fågellokaler i Norrland. Vissa lokaler, såsom Umeälvens delta och slätter, täcker dessutom in ett antal sub-lokaler. Hälften av bokens lokaler finns i kustlandet, och resterande lokaler finns i skogslandet och fjällen. Såväl häcklokaler som rast- och sträcklokaler beskrivs. En rad klassiska fjällokaler är med i boken: Abisko, Saivatuottar, Ammarfjällen, Stekenjokk, Ånnsjöfjällen, Mittåkläppen och Flatruet. Detta stimulerar inför planeringen av en fjällskådningsexpedition. B... Läs hela recensionen

 2. Rekommenderas varmt
  Krister Nässén, 10 juni 2019

  En jättebra och efterlängtad guide över Norrlands bästa fågellokaler. Den kan varmt rekommenderas för skådaren som besöker landets norra halva.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Magnus Ullman