Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2023-05-02
Upplaga
1
Förlag
Lyfta Förlag
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
514 g
SAB
Dok
ISBN
9789198525229

Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

(25 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-05-02
249
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vill du ha mer energi och glädje i livet, stärka dina relationer och få fram det bästa i dig själv och andra?
Vill du bidra till stolthet, arbetsglädje och goda resultat i ditt team?

HITTA RÄTT är en unik guide för dig som vill skapa positiv förändring i ditt eget och andras liv.

Gunnel Ryner har plockat guldkornen från styrkebaserade metoder som Lösningsfokus, Appreciative Inquiry och Positive Deviance och forskning inom positiv psykologi och styrkepsykologi.

Resultatet är en skattkista fylld av konkreta verktyg för att se och förstärka det goda, hitta lösningar, tillvarata styrkor, lära av framgångar och bygga utveckling på det som fungerar bra.

Följ med på en spännande upptäcktsresa där du lär dig att:
 • Hitta rätt hos dig själv
 • Hitta rätt hos andra
 • Hitta rätt i livet
 • Hitta rätt på jobbetGunnel Ryner är beteendevetare och en av Sveriges främsta experter på styrkebaserat arbetssätt. Hon är en flitigt anlitad föreläsare och har under de senaste 15 åren inspirerat tiotusentals människor att skifta fokus från problem till styrkor och lösningar. HITTA RÄTT är hennes tredje bok.

Sagt om HITTA RÄTT:

"Ett lyckopiller - fast på riktigt! Den här boken kommer att förändra din livssyn och ditt liv i grunden. Här finns en guldgruva att ösa ut för var och en. Önskar verkligen att detta vore obligatorisk läsning för alla lärare, psykologer, socionomer, chefer, alla som arbetar med barn och unga osv. Det skulle underlätta för dem själva men också för alla de möter. Kan inte nog rekommendera den till alla som vill få in mer glädje, hopp och energi i sina liv."
Lena Skogholm, beteendevetare, författare till Bemötandekoden och Livskoden enligt hjärnan

"Vilken otroligt upplyftande och hoppingivande bok! Allt man behöver finns ju i den! Mitt exemplar kommer att bli "vältummat", tack!"
Karin Ceder, HR-partner, Motala kommun

"Jösses, vilken guldgruva! Jag har använt mig av såväl synsätt som metoder i boken i många år, men aldrig sett dem samlade och presenterade på ett så himla bra vis!"
Ingemar Wikman, senior projekt- & förändringsledare, ICA Sverige AB

"Vi vet alla att vi kan påverka hur vi ser på världen genom att byta ut de glasögon vi betraktar världen genom. Men vi vet också att det är lättare sagt än gjort att byta glasögon. Den här boken tar en grundlig titt på några av de mest spännande trenderna inom psykologin och ger en utmärkt summering av konsten att använda ett uppskattande förhållningssätt för att förbättra både ditt eget och andras liv."
Ben Furman, psykiater, författare & utbildare i lösningsfokuserad terapi

"En bok jag skulle vilja att alla som interagerar med andra människor fick möjlighet att läsa! Vilken värld vi skulle kunna leva i! Att läsa boken är som att öppna alla fönster på vid gavel och låta ljumma vårvindar virvla in. Ut med stillastående luft, damm och mörker. In med ljus, lust och energi."
Cornelia Ingemarsdotter, affärsutvecklare, Almi Företagspartner
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team
 2. +
 3. Den lata vägen till ett fantastiskt liv - och arbetsliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lata vägen till ett fantastiskt liv - och a... av Gunnel Ryner (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Att känna igen sig
  Ann-Kristin Karlsson, 17 september 2023

  Det känns som om författaren vet vad jag tänker när jag läser hennes råd. Bortförklaringar, nja funkar det? Eller just så är det för mig, så känner jag. Omvärdera sina tankar om sig själv och det är det verkligen dags för. Det är aldrig för sent.

 2. Hitta rätt istället för att leta fel
  Ann-Sofie , 8 augusti 2023

  Boken tar upp viktiga faktorer som är viktiga både för privatpersonen men även bra saker att använda på arbetsplatsen. En hel del psykologi inom olika områden, ledarskap och självinsikt ryms i denna bok som tar upp bur vi kan styra våra hjärnor att fokusera på saker på ett sådant sätt som gör att det blir mer konstruktivt. Viktigt att ha ett öppet sinne vid läsning av denna bok!

  En bok som sammanfattar flera av de böcker som jag sedan tidigare har läst privat eller använt i mina stud... Läs hela recensionen

 3. Bokens titel säger mycket om innehållet
  Marie , 27 juni 2023

  Denna bok vill man läsa om och om igen. Bra tips och övningar man kan prova/göra. Både för sig själv och andra.

 4. Inspirerar till nya tankebanor
  Ingrid Bodén (Östersund), 18 maj 2023

  En fantastiskt givande bok med ett budskap som sporrar och inspirerar till att se på livet med ett fokus på allt som för oss framåt. I takt med de spännande insikter vi får skapas glädje, utveckling och nya möjligheter. Kanske ett nytt förhållningssätt för en del personer. Varför har vi inte insett det här tidigare, är nog en fråga som infinner sig hos många. Men det är aldrig för sent och i Gunnels bok blir vi ledsagade till att just hitta rätt. Rekommenderas starkt.

 5. Boken förändrar liv
  Elisabet L, 15 maj 2023

  Ibland är det svårt att se sina invanda mönster. Vi går på autopilot och märker inte våra beteenden som inte längre gagnar oss. Den här boken gör att du känner dig smart samtidigt som du reviderar dina tankar och sätt att göra saker. Med sina många exempel så blir den lättläst och att den knyter an till den senaste forskningen gör att du blir inspirerad att göra om och göra rätt.. dvs hitta rätt! Rekommenderar den till dig som fastnat i gamla mönster, till dig som har en kollega eller vän som fastnat.. Köp den och rädda liv och relationer!

 6. En guldgruva fylld av goda exempel

  Jag har nästan satt en hundöra på varenda sida. Så mycket behållning har jag av den. Så mycket forskning, så många exempel, och så lättläst. Fantastisk!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Gunnel Ryner

 • Släng problemglasögonen : starta en positiv revolution!

  Gunnel Ryner

  Succéboken - nu i ny, reviderad utgåva! Vill du ha en arbetsplats präglad av stolthet, inspiration och kreativitet, där ni tillsammans når exceptionella resultat? Vill du ta vara på styrkor och lära av tidigare framgångar, både som individ och i d...

 • Den lata vägen till ett fantastiskt liv - och arbetsliv

  Gunnel Ryner

  Är du trött på att kämpa i uppförsbacke och motvind och att ständigt förlita dig på din egen viljestyrka, motivation och självdisciplin? Vill du lära dig ett smartare och enklare sätt att få det liv, och arbetsliv, du drömmer om? Gunnel Ryner...