Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
De glömda tidsportalerna (del 2)
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2021-11-20
Förlag
Lassbo Förlag
Medarbetare
Bonath, Emma (form)
Dimensioner
190 x 133 x 25 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789198660975
Arktiska portalen : den samiska kraften från norr (häftad)

Arktiska portalen : den samiska kraften från norr

Häftad,  Svenska, 2021-11-20
213
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arktiska portalen : den samiska kraften från norr Kan levereras innan julafton
Annika är tillbaka i sin tid efter omvälvande upplevelser i 1500-talets Inkarike. Men den lugna tillvaron i Göteborg bryts plötsligt och hon måste fly. Hon tar sig upp till Nordnorge, där hon genom nya vänner får ta del av den samiska kulturen. På en samisk shamanfestival möter hon den kraftfulla nåjden Balt med de mörka, intensiva ögonen. 

Med hjälp av flickan Aila tar hon sig igenom den arktiska portalen tillbaka i tiden, till en tid då den gamla kunskapen ännu var levande. Hon får uppleva det som samerna utsätts för och börjar ifrågasätta mycket av det hon trodde sig veta. Kommer hon att klara det hårda livets prövningar på fjället? Varför finns Balt även i denna tid? Vilken kunskap är det meningen att hon ska ta med sig härifrån? Annika upptäcker en plats och en tid då den samiska kulturen var stark, och gör en resa djupt in i nåjdernas mysterier.

Arktiska portalen - den samiska kraften från norr är den andra delen i serien om de glömda tidsportalerna. 

 

Britta Hedén är kemist och beteendevetare med ett djupt intresse för ursprungsfolk och gamla kulturer världen över. Under flera resor till norra Sverige och Norge har hon fått ta del av samernas kultur och historia, och även nåjdernas uråldriga andliga kunskap. En kunskap som har stor relevans i vår moderna tid och en historia som länge hållits dold och förtjänar att föras fram i ljuset. Arktiska portalen - den samiska kraften från norr är Brittas andra roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arktiska portalen : den samiska kraften från norr
 2. +
 3. Inkaportalen : genom tid och rum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inkaportalen : genom tid och rum av Britta Hedén (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Britta Hedén

 • Inkaportalen : genom tid och rum

  Britta Hedén

  Annikas liv får en dramatisk vändning när hon först blir uppsagd från sitt jobb som laborant, och strax därpå ärver en lägenhet och en större summa pengar av sin excentriska faster Karin. I bokhyllan hittar Annika en dagbok, en guldmedaljong och e...

 • Inkaportalen ? genom tid och rum

  Britta Hedén

  Annika blir uppsagd från sitt jobb som laborant, men ärver strax därpå en lägenhet och en större summa pengar av sin excentriska faster Karin. I en bokhylla hittar Annika en dagbok, en guldmedaljong och ett brev från fastern med en uppmaning att t...