Den tionde punkarn (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Punk-trilogin (del 2)
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2021-08-27
Upplaga
1
Förlag
Renegade Publishing
Medarbetare
Jardland, Robert (red.) / Boström, Janne (form) / Jardland, Robert (form) / Wickander, Arne (foto)
Illustratör/Fotograf
Antti "Dino" Paasioja
Dimensioner
12 x 182 x 116 mm
Vikt
230 g
SAB
Hc
ISBN
9789198690101

Den tionde punkarn

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-08-27
185
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Proggarna flyttade ut på landet. Raggarna fick förtidspension. På 1980-talet tar punken över. Den växer fram direkt ur betongen. En punkare i varje trappuppgång. Ett punkband i varje höghus. Repningar. Spelningar. En ständig ström av aktivitet och oväsen. Vad som helst är bättre än ingenting. Impulskontrollen står på noll. Vi befinner oss i stockholmsförorten Bollmora. Några unga människor startar en kulturförening och anordnar konserter.

Huvudpersonen påbörjar sin författarbana. Han lever på tillfälliga och mer eller mindre märkliga jobb. Hans bästa vän blir indragen i skumma politiska kretsar. Vännen försvinner spårlöst. Det hela slutar med en smäll i februari 1986.

Arne Wickander debuterade 2018 med Den tredje punkarn. Den fick fina recensioner och tilldelades bland annat Selmapriset. Det nydanande språket i boken jämfördes med Jonas Hassen Khemiris Ett öga rött. Den jämfördes även med Ulf Lundells Jack och Dom kallar oss mods av Stefan Jarl.

Den tionde punkarn är en fristående fortsättning på första boken.

Den sista delen i trilogin är planerad för utgivning under 2022. Romansviten handlar om punk och punkare. Den spänner över tidsperioden 1977-1999.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den tionde punkarn
 2. +
 3. Den trettonde punkarn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den trettonde punkarn av Arne Wickander (häftad).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Wickander

 • Den trettonde punkarn

  Arne Wickander

  Första boken i trilogin, Den tredje punkarn, gavs ut på annat förlag. Den fick Selmapriset 2019. Sammantaget spänner romansviten över 1970-, 80- och 90-talen. Arne Wickander, "Tre böcker, 575 sidor, om punkarna från Bollmora. Nån skulle göra ...

 • Den tredje punkarn

  Arne Wickander

  Sjuttiotalet går mot sitt slut och punken sveper över Sverige. Den når även Bollmora, en förort söder om Stockholm. Vännerna Bosse, Arne, Hasse och Lasse låter impulserna styra och gör vad som faller dem in, något som till slut leder till att en a...