Den tionde punkarn (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Punk-trilogin (del 2)
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2021-08-27
Upplaga
1
Förlag
Renegade Publishing
Medarbetare
Jardland, Robert (red.) / Boström, Janne (form) / Jardland, Robert (form) / Wickander, Arne (foto)
Illustratör/Fotograf
Antti "Dino" Paasioja
SAB
Hc
ISBN
9789198690101
Den tionde punkarn (häftad)

Den tionde punkarn

Häftad Svenska, 2021-08-27
159
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Proggarna flyttade ut på landet. Raggarna fick förtidspension. På 1980-talet tar punken över. Den växer fram direkt ur betongen. En punkare i varje trappuppgång. Ett punkband i varje höghus. Repningar. Spelningar. En ständig ström av aktivitet och oväsen. Vad som helst är bättre än ingenting. Impulskontrollen står på noll. Vi befinner oss i stockholmsförorten Bollmora. Några unga människor startar en kulturförening och anordnar konserter.

Huvudpersonen påbörjar sin författarbana. Han lever på tillfälliga och mer eller mindre märkliga jobb. Hans bästa vän blir indragen i skumma politiska kretsar. Vännen försvinner spårlöst. Det hela slutar med en smäll i februari 1986.

Arne Wickander debuterade 2018 med Den tredje punkarn. Den fick fina recensioner och tilldelades bland annat Selmapriset. Det nydanande språket i boken jämfördes med Jonas Hassen Khemiris Ett öga rött. Den jämfördes även med Ulf Lundells Jack och Dom kallar oss mods av Stefan Jarl.

Den tionde punkarn är en fristående fortsättning på första boken.

Den sista delen i trilogin är planerad för utgivning under 2022. Romansviten handlar om punk och punkare. Den spänner över tidsperioden 1977-1999.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tionde punkarn
  2. +
  3. Om man ändå kunde få ut skiten ur huvet : dikter av Nilz Pilzner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om man ändå kunde få ut skiten ur huvet : dikte... av Nilz Pilzner (häftad).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Wickander

  • Den tredje punkarn

    Arne Wickander

    Sjuttiotalet går mot sitt slut och punken sveper över Sverige. Den når även Bollmora, en förort söder om Stockholm. Vännerna Bosse, Arne, Hasse och Lasse låter impulserna styra och gör vad som faller dem in, något som till slut leder till att en a...