Selma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2023-08-03
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
201 x 136 x 20 mm
Vikt
268 g
SAB
Hcd
ISBN
9789523335509

Selma

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-03
234
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
Visa alla 1 format & utgåvor
Selma fyller 66 år och är därmed den kvinna i släkten som har levt längst. Som ung fick hon höra om en envis bröstcancer som löper i släktens gener, och uppmanades ta slaget som en stark, ödmjuk och tacksam kvinna något hon rasade emot. I mitten av 90-talet, då genmutation BRCA2 upptäcktes, genomgick Selma en preventiv operation. Selmas 66:e födelsedag skulle firas med ett dopp i havet, en fest för cellerna, men nu har hon inte lust. Dagen verkar plötsligt oändlig.

Dottern Olga bär inte pa genen. Över sommaren åker hon till Norge för att vandra. Hon sänder vykort till Selma, men stänger av mobilen. Då Selma inte kan nå Olga börjar frågorna pressa sig fram. Har Selmas önskan att skydda sin dotter från familjens historia haft motsatt verkan?

En bok om de val vi gör för varandra, både när vi talar och tiger. Om att leva i dödens skugga, och om att ta sitt öde i egna händer.

Ömsint, rasande, kroppsligt och klart skriver Hannah Lutz om Selmas förnimmelser i en åldrande, opålitlig kropp. Om sex - både att upptäcka lusten som ung och sedan utforska den med män och kvinnor. Om att äta, och att simma, och att finnas till. Ljus, bakelser, värme, vänlighet, blod, regn, lukter - texten påminner om Virginia Woolf i sin förmåga att flyta i tiden och mellan människors medvetanden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Selma
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Selma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande
  Therese Johansson, 28 november 2023

  Strålande språk, som om varje ord vägts på guldvåg. Jag blev medryckt från första sidan och har förtjusats över formuleringar, skrattat och gråtit. En sådan bok man bär med sig i hjärtat sedan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hannah Lutz

 • Vildsvin

  Hannah Lutz

  Vildsvinen har spridit sig lavinartat i Småland, en gång var stammen praktiskt taget utrotad men nu är de överallt, bökar i trädgårdarna, intar skogarna och åkrarna. De rör sig i skymningen och om natten. De äter upp vetet. De är kloka och skygga....