Magnus boktips just nu:

Den osynliga muren - Hanna Sahlberg ville som nybliven SR-korrespondent i Kina verkligen bli kines på riktigt. Hon beskriver i boken underhållande hur hon gör allt för att lyckas men det går förstås inte så bra ändå… Den stora behållningen är dock de fina inblickarna i kinesiskt vardagsliv och tankesätt. Ta chansen att bättra på dina kunskaper om detta väldiga och mäktiga land!

 • Som 20-åring reste Hanna Sahlberg ensam till den sydkinesiska landsbygden för att lära sig språket och bli en del av det växande Kina. Målet var på samma gång enkelt och omöjligt: Att bli kines. Senare skulle hon hamna i Beijing som radions Kinakorrespondent, där hon bevakade det tidiga 2000-talets ekonomiska boom och yran kring de olympiska spelen. Hon kom in i den inre kretsen av kinesiska journalister och unga intellektuella, en generation som ville förändra Kina till något nytt och öppnare. Där och då trodde de att systemet skulle falla när som helst. Men den visionen skulle - i likhet med författarens eget försök att integreras i Kina - visa sig svår att uppnå. I en osedvanligt välskriven personlig reportagebok, skriven med detaljrikedomen hos en bra roman, berättar Hanna Sahlberg om det moderna Kina. Det är en sällsynt inifrånskildring av en sluten stormakt, och en berättelse om den universella drömmen om att integreras i ett samhälle.

  246

Charlottes boktips just nu:

En ond tid - Vilken läsupplevelse! Vill du ha en bok som slukar dig hel och som du lever kvar i länge? Då behöver du inte leta längre, låt En ond tid bli din sommarläsning. Det är en rå skildring av en ung pojkes öde som hamnar i de kriminellas klor i ett brutalt Indien. Det här är en modern och iskall maffiahistoria som inte lämnar någon läsare oberörd.

 • En ond tid

  Deepti Kapoor | Inbunden 2023

  "Svårt beroendeframkallande." - PUBLISHERS WEEKLY"Sensationellt bra." - LEE CHILD"En ond tid är en gangstersaga av den gamla skolan, omöjlig att lägga ifrån sig."- RUMAAN ALAMEn tidig morgon i New Delhi kör en lyxig Mercedes rakt in i ett nattläger för fattiga daglönare. Fem människor dör. Den chockade man som grips för brottet arbetar för familjen Wadia, en av Indiens mest inflytelserika familjer. Varför befinner han sig i bilen och vad är det han döljer?"En ond tid" utspelar sig i maktens absoluta centrum, där skillnaden mellan brottslighet och politik är hårfin. Sunny, arvtagare till familjen Wadias affärsimperium, är en eftertraktad playboy som drömmer om att förändra familjens skamfilade rykte. När han träffar Neda, en ung journalist, kommer hans drömmar och familjens krav omedelbart på kollisionskurs med varandra. Det kommer an på Ajay, Sunnys undergivne tjänare, att organisera deras hemliga möten. Men Ajay bär också på en hemlighet. Och har en hämnd att utkräva."En ond tid" är en gastkramande thriller och en episk släktkrönika om det moderna Indien, där pengar, kontakter och familjeband avgör allt. Den för tankarna till klassiska berättelser om makt, korruption och släktlojaliteter, som Gudfadern och Succession.

  239

Lottens boktips just nu:

Gottigheter - En kokbok fylld med en massa goda rätter som är enkla att laga. Jag kan varmt rekommendera zucchini-marmeladen till ostbrickan i sommar, enkel att göra och underbart god! Dessutom är själva boken så snygg så den kan med fördel lämnas framme som en inredningsdetalj.

 • Gottigheter : en kokbok

  Jennifer Eriksson | Inbunden 2023

  Hur skriver man en kokbok då? Du måste skriva en matsked smör. Så man vet exakt. Jag tittar på min bästis.Det blir en klick , säger jag och ler.För mig är det inte så himla noga. Det är måttenheter som en klick, en näve och en nypa.Recepten i boken innehåller givetvis ordentliga mått, men jag tycker om att låta rätterna få bli lite som det blir. Att tillsätta lite mer citron, låta en vardagsmiddag bli till en festlig helgmåltid, byta ut ris till nudlar, fritera fetaost i stället för kyckling, veva ihop en egen majo ibland samtidigt som Hellmans färdiga är toppen. Lägg till, ta bort, byt ut. Du fattar grejen! Jag hoppas kunna ge dig en stor dos inspiration och vägleda dig i matlagningen, men jag vägrar uppmuntra till att recept är den enda rätta vägen.Bara gottigheter! Här är kokboken för dig som älskar allt som är gött, enkelt va? Vad sägs om kanderade jalapeños, öppen kantarellasagne med bränd grädde eller chili cheese-churros? I Gottigheter har matkreatören Jennifer Eriksson samlat sina allra godaste recept, allt från smått till stort, salt till sött, mat till dryck. Hon bjuder in till att testa lite av allt, dela eller inte dela, låta maträtterna komma in lite pö om pö eller sätta ihop en riktigt go, hederlig trerättersmeny.Man kan så lätt få för sig att god mat måste vara svår att laga, men här motbevisas det. Under helgen äter du kanske grillad tonfisktacos och skålar i egengjord fläderchampagne tillsammans med dina vänner, och på tisdagenskvällen vill du i stället ro ihop en snabb bearnaisepasta och slänga dig på soffan. Recepten passar för alla tillfällen, för såväl nybörjaren som gourmanden, vardag som fest, vegetarianen som köttätaren. I Gottigheter finns något för alla. Här ligger fokus på att mat är mat. Och mat är gött!Jennifer Eriksson och hennes Instagramkonto @gottigheter inspirerar tiotusentals människor dagligen med matglädje, kul recept, upplägg med steg för steg-bilder och spännande smakkombinationer.

  223

Lisas boktips just nu:

Häng city - Förra årets absoluta favoritbok, alla kategorier. Ett sanslöst äventyr med en perfekt blandning mellan Huckleberry Finn och Populärmusik från Vittula. Har bara superlativ att säga om denna bok! Läs den bara!

 • Häng City

  Mikael Yvesand | Pocket 2022

  "För några år sen öppnade en snabbmatsrestaurang vid systembolaget. De valde det oambitiösa namnet Mat City, vilket ledde till att vi därefter började kalla saker efter dess utmärkande egenskap följt av city. En gång sa Davve till exempel att vi borde åka till diskot på Örnäset eftersom det kommer vara Röv City. Vindstilla kvällar är i regel Mygg City. Vid vårdcentralen bredvid Jocke och Davve ligger Häng City." En sommar utan krav och vuxen närvaro tar sin början. Tristess förträngs med dumdristighet och saknad med obrottslig vänskap. Ett villakvarter i Luleå drabbas av ett fruktansvärt brott, samtidigt som livet rullar på. Med skateboard, cykel, buss. Till stugan, ön, kojan i Häng City. Hur mycket chips tål egentligen en kropp? Varför döljer sig Robert Brännholms styvfarsa Rajje alltid till hälften när man hälsar på? Föddes han bakom ett plank? Mikael Yvesand debuterar med en uppdaterad äventyrsroman där äventyret egentligen är någon annanstans. Den prepubertala jargongen är på kornet, både som läte och den kliande oro den döljer. Häng City är ett stycke tid fångad med en sällsam precision både vad gäller stämningar och miljöer, en debut av det mest originella slag.

  79

Esbjörns boktips just nu:

Älven - En stor roman i det lilla formatet, om när människor tvingades fly norra Finland till Sverige under Lapplandskriget 1944, och deras liv i de svenska flyktinglägren. Boken har, sitt tunga och mörka ämne till trots, en alldeles säregen och på något sätt ljus och drömsk ton, som gör att den direkt talar till mig. Älven är inget mindre än ett mästerverk.

 • Älven

  Rosa Liksom | Inbunden 2023

  "Älven är en roman som låter oss förstå vår egen samtid, och med vars hjälp vi kanske kan närma oss livets innersta väsen. Den är, minst sagt, storslagen." Upsala Nya Tidning"Nödvändig läsning." Kulturnytt, SRLapplandskriget 1944. Flickans pappa är ute i kriget som redan tagit hennes bröder och hennes gravida mamma har lämnat gården tillsammans med Farbror. Tillsammans med en piga, själv evakuerad från Karelen, och granngårdens kopiga och en liten pojke samt all deras boskap, ansluter flickan sig till den stora vandringen genom det krigshärjade finska Lappland, för att komma i säkerhet på andra sidan vattnet. Det är en marsch fylld av strapatser; hunger, kyla, höstens framfart och ett virrvarr av människor och djur på väg undan kriget. "Älven" är på en gång tidlös och dagsaktuell.Rosa Liksom skildrar ett stycke närhistoria som belyser en undanskymd företeelse - de svenska flyktinglägren under krigsårens slutskede och evakueringen av den finska Tornedalens befolkning.

  179 229 kr

Ellinors boktips just nu:

Je m'appelle Agneta - Feelgood när den är som bäst! Följ med Agneta till den pittoreska byn Saint Carelle i Provence på en resa kantad av färgstarka personer, oväntad vänskap och mängder av ost, vin, baguetter och marmelad. Jag varvade läsningen med att lyssna på ljudboken som med bravur och stor inlevelse är inläst av författaren själv. Får du inte nog av Agneta finns uppföljaren Au revoir Agneta och kokboken Au pif! att fortsätta med.

 • Je m'appelle Agneta

  Emma Hamberg | Pocket 2022

  ... det är början på en hejdlös, oemotståndlig historia med en rad särpräglade personligheter som lever efter mottot "Överrösta sorgen med livsglädje". Ingalill Mosander, Aftonbladet Samtidsporträtten av den frenetiskt resultatinriktade maken Magnus och hans motsträviga fru är så träffsäkra att jag fnissar mig igenom första kapitlet... Det är nionde boken av Emma Hamberg, och hon skriver bra, med stora doser humor och känsla för såväl miljöskildring och dialog. (Och ostar. Man blir väldigt sugen på ost.) Lotta Olsson, Dagens NyheterAlla människor kan tydligen delas in i färggrupper efter personlighetstyp numera. Min färggrupp är genomskinlig. Agneta är fyrtionio år och har bleknat in i tapeten. De utflugna barnen hör bara av sig när de vill att hon ska swisha pengar, och arbetskamraterna har absolut noll intresse för vad Agneta gör, tycker eller vill. Hennes man Magnus, fågelskådare och frisksportare, anser att din kropp är ditt tempel och att templet inte ska besudlas med till exempel rödvin eller aprikosmarmelad. Nej, granatäppelkärnor och quinoa är det som gäller. Lyckligtvis finns ett utrymme bakom frysen i källaren där Agneta kan ha sin marmelad. Att ligga i sängen, dricka vin i smyg och se på tv-serier där folk renoverar franska gårdar är hennes enda, hemliga njutning. Men när Agneta får syn på en radannons i tidningen vaknar något inom henne. Äldre pojke behöva hjälp. Nu. Laga mat. Städning jättestor hus. Mycket viktig varje fredagar 17.00 sitt på bar. Måste prata svenskan! Pojken bor Saint Carelle, Provence, Frankrike. Svar till bar-fabien@gmail.com Några dagar senare står Agneta till sin egen och alla andras förvåning på ett ödsligt torg i en liten by i Provence. Där ingenting är som i annonsen. Äventyret kan sannerligen börja. Je m appelle Agneta är en roman om att våga kliva ur sig själv, om att inse att livet är kort och att vi borde dansa mer på borden. En roman där Emma Hambergs karaktäristiska livsglädje och människokärlek syns på varje sida.Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är livsbejakande, upplyftande och fånga-dagen i praktiken. Agneta är trovärdig som genomskinlig mamma och fru, men kanske ännu mer är hon sakta förvandlas, får konturer och vågar ta plats. Maria Näslund, Göteborgs-Posten...härligt livsbejakande berättelse. Hoppas vi får träffa Agneta snart igen! Eva Åström, Expressen SöndagEmma Hamberg skriver med udd, känsla och fin humor om att våga vara sann mot sig själv... Betyg: FFFFF FeminaJe m'appelle Agneta är en fantastiskt rolig, sorglig och rebellisk feelgoodroman om att ta kontrollen över sitt liv och våga vara den man är. Den är sprängfylld med värme, känslor och dråpliga dialoger. Kulturkrockarna och känslan av att hitta hem är underbart skildrade och romankaraktärerna så kärleksfullt tecknade i all sin mänsklighet att man inte kan annat än älska dem.... en höjdare i sin genre. Helhetsbetyg: 5. Bibliotekstjänst

  79

Martinas boktips just nu:

Sjung med Mamma Mu och Kråkan - En underbar sångbok med Mamma Mu & Kråkan som går varmt hemma hos oss! Dessutom är den i ett perfekt, lite mindre format än de klassiska sångböckerna så den funkar utmärkt att ta med sig på resorna i sommar. Enkla knappar att trycka på så även de allra minsta i familjen kan ha glädje av boken

 • Sjung med Mamma Mu och Kråkan : med ljudmodul

  Jujja Wieslander, Tomas Wieslander | Inbunden 2023

  En oumbärlig visbok i vadderat, behändigt format med ljudmodul! Här finns några av de mest välkända sångerna om vännerna Mamma Mu och Kråkan. En vis-skatt som bjuder in till sång, dans och rörelse. Boken Innehåller favoriter som Min lilla kråksång, Jag leker träd, Små cyklar och Klappa händerna så fort man kan. Den oefterhärmliga Sven Nordqvist står för de fantastiska illustrationerna.Mamma Mu dök första gången upp i en sång av Jujja och Tomas Wieslander. En konstig ko som svarade i telefon och vinkade med hornen. Kråkan föddes i en rörelsesång, han som klappar takten med sina vingar, perfekt och lagom länge. Medan älgar och myggor klappar på helt andra vis. Hur klappar du?

  259

Kristins boktips just nu:

Häng city - Är du på jakt efter en rapp bladvändare med mycket action kan du scrolla vidare. Yvesands klockrena formuleringar skildrar på ett förtrollande sätt ett gäng tonårskillar i Luleå år 1999, under ett sommarlov då allt och ingenting sker. Lägg till kraftiga Stand by me-vibbar och ett mord i periferin, så har du Häng City. 

 • Häng City

  Mikael Yvesand | Ljudbok 2022

  "För några år sen öppnade en snabbmatsrestaurang vid systembolaget. De valde det oambitiösa namnet Mat City, vilket ledde till att vi därefter började kalla saker efter dess utmärkande egenskap följt av city. En gång sa Davve till exempel att vi borde åka till diskot på Örnäset eftersom det kommer vara Röv City. Vindstilla kvällar är i regel Mygg City. Vid vårdcentralen bredvid Jocke och Davve ligger Häng City." En sommar utan krav och vuxen närvaro tar sin början. Tristess förträngs med dumdristighet och saknad med obrottslig vänskap. Ett villakvarter i Luleå drabbas av ett fruktansvärt brott, samtidigt som livet rullar på. Med skateboard, cykel, buss. Till stugan, ön, kojan i Häng City. Hur mycket chips tål egentligen en kropp? Varför döljer sig Robert Brännholms styvfarsa Rajje alltid till hälften när man hälsar på? Föddes han bakom ett plank? Mikael Yvesand debuterar med en uppdaterad äventyrsroman där äventyret egentligen är någon annanstans. Den prepubertala jargongen är på kornet, både som läte och den kliande oro den döljer. Häng City är ett stycke tid fångad med en sällsam precision både vad gäller stämningar och miljöer, en debut av det mest originella slag.

  149