Souvenirer (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Rizzoli & Isles (del 7)
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2020-07-29
Förlag
Jentas
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
The Keepsake
Dimensioner
179 x 110 x 20 mm
Vikt
208 g
SAB
Hce
ISBN
9788742802229
Souvenirer (pocket)

Souvenirer

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2020-07-29
59
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
På det kämpande lilla Crispinmuseet i Boston jublar man vid upptäckten av en perfekt bevarad mumie i det okatalogiserade källarlagret. Äntligen kommer museet att hamna i blickpunkten och publiken att strömma till. Inför utställningens öppnande arrangeras en datortomografi för att utan skadeverkningar kunna fastställa mumiens ålder och skick. Rättsläkaren Maura Isles bjuds in för att bidra med sina expertkunskaper. Och hon ser snabbt att mumien avgjort inte härstammar från forntidens Egypten. Den har en kula i benet.

Mumien blir ett fall för kriminalinspektör Jane Rizzoli från mordroteln. Och när sedan ännu en ohyggligt bevarad rest av en mördad kvinna hittas undangömd i museets källare står det klart att en seriemördare går lös en mördare som vill bevara sina offer som souvenirer med hjälp av forntida konserveringstekniker.

Medan Rizzoli och Isles metodiskt försöker spåra mördaren är det bara en enda människa som anar sanningen, egyptologen Josephine Pulcillo vid Crispinmuseet. Men inte ens insikten om att det tycks vara hon som är utsedd till mördarens nästa offer kan förmå henne att avslöja de mörka hemligheter i sitt eget förflutna som är det enda som skulle kunna identifiera monstret som pressen har döpt till Arkeologmördaren.

Kriminallitteratur när den är som bäst. Nervpirrande och omöjlig att lägga ifrån sig. - Harlan Coben

En sömlös kombination av god berättarkonst och hjärtklappande spänning. - Independent, Storbritannien

Gerritsens hjältinnor bevisar att de kan glänsa. Som alltid levererar Gerritsen en intrikat intrig som in i det sista håller läsaren i ovisshet. - Publishers Weekly, USA

Souvenirer är en lysande spänningsroman med otaliga överraskningar En strålande konstruerad thriller och en storartad berättelse. - Toronto Globe and Mail, Kanada

Gerritsen var läkare innan hon började skriva, och i hennes romaner finner man så många makabra detaljer att man aldrig mer vill sätta foten på ett sjukhus. Men är man en av dem som inte har något emot verk ligt stark kriminalmedicin kommer hon att hålla en i ett järngrepp. - Mail on Sunday

Thrillers blir inte smartare än så här. Lee Child

Tess Gerritsen är läkare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om kriminalinspektör Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 länder och sålts i över 30 miljoner exemplar. TV-serien Rizzoli & Isles är baserad på hennes romaner och gestalter. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och ägnar sig på heltid åt sitt författarskap. Hon är bosatt i Maine.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Souvenirer
 2. +
 3. Kall som is

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kall som is av Tess Gerritsen (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Souvenirer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Blodigt drama
  Lars Gustavsson, 7 september 2020

  En mycket spännande bok, redan från de första sidorna. Författaren fångar läsarna redan från de första sidorna i ett ganska bloddrypande drama, i en historia om mångårig stamning.
  Inget för den som inte tål blod och snaskiga beskrivningar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tess Gerritsen