Hon minns inte (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2022-08-29
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
179 x 110 x 21 mm
Vikt
191 g
SAB
Hc
ISBN
9789100199654

Hon minns inte

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-08-29
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"[E]n ljus beskrivning av en mors resa genom glömskans mörker" Göteborgs-Posten

"Många böcker har jag läst om anhörigskapet vid demenssjukdom, än fler berättelser har jag lyssnat till i samtal. Den här boken kommer jag att bära med mig mer än någon annan. Den berör så djupt och Brun berättar så mänskligt." UNT

"Och visst är det en paradox att smärtpunkterna, ja rentav känslan av Guds frånvaro kan frammana något så vackert och hoppfullt som denna roman. Men så är det ju också med författarskap som djupnar, där orden laddas av allt större erfarenhet, närvaro och mänsklig blick." Svenska Dagbladet

Det börjar vid slutet. En mamma är död. Det slutar vid början. Innan rädslan när Jonas och hans pappa märker det hon själv redan anar. Kortspelet hon förlorar gång på gång. Lunchen som lagas direkt efter frukost. Kassar som fylls med fel saker, örhängen, julkort och skoluppsatser. Försommarens syrener som inte längre väcker någon reaktion, eftersom hon inte längre minns att de doftar. En gång, innan hon började glömma, arbetade hon själv med minnet. Nu är hon yngst på demensboendet.

En person som glömt vem hon är, finns hon kvar? Är det samma människa fastän personligheten bleknar bort? Och vad är störst? Minnet eller kärleken? Jonas Brun skriver om kampen med vården, om hjärnans vindlingar, om förtvivlan och tröst i vardagen med Alzheimers sjukdom.

"Hon minns inte" är en skildring av minnesförlust och en memoar, en månggrenad berättelse om en mor som skrivs tillbaka till livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hon minns inte
  2. +
  3. Ingen jämfört med dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingen jämfört med dig av Jonas Brun (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hon minns inte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok - fin recension

    en mycket vacker - och innehållsrik bok om demens. jag instämmer verkligen i det som föregående recensent skrivit och redan rekommenderat boken till flera anhöriga.

    väldigt bra! Tack Jonas Brun!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonas Brun