Gulag : de sovjetiska lägrens historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Margareta Eklöf
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Gulag - A history
Illustratör/Fotograf
Johannes Molin, Ateljén
Illustrationer
ill i sv/v
Dimensioner
235 x 165 x 54 mm
Vikt
1140 g
SAB
Kma.5
ISBN
9789113013121
Gulag : de sovjetiska lägrens historia (inbunden)

Gulag : de sovjetiska lägrens historia

Inbunden Svenska, 2004-10-01

Slutsåld

Gulag. De sovjetiska lägrens historia
Anne Applebaum

Lägersystemet fanns med från början i den kommunistiska ideologin och överlevde fram till murens fall. Miljontals människor fängslades, led och dog, oskyldiga offer för kommunismens terror. Här är deras berättelse. Genom memoarer, brev och ögonvittnen får vi en fullständig redogörelse för lägersystemet i Sovjetunionen. Gulag har blivit en stor internationell framgång. Peter Englund har skrivit det svenska förordet.

Anne Applebaum är journalist och författare och var länge Östeuropakorrespondent för The Economist.

Sakprosa. Orig titel: Gulag - A history
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anne Applebaum

Övrig information

Lägersystemet fanns med redan från början i den kommunistiska ideologin och överlevde ända fram till murens fall. Ingen gick säker - över 30 miljoner människor fängslades. De svalt, led och dog; de flesta helt oskyldiga offer för kommunismens terror. Det här är deras berättelse.

Först när Solzjenitsyns romaner publicerades på 1970-talet fick världen veta det som ryssarna vetat sedan revolutionen. Nu, över ett decennium efter järnridåns fall, kan den fasansfulla historien berättas i sin helhet. Hela kontinenten - från Leningrad till Vladivostok - var översållad av läger. Miljoner ryssar tillbringade allt från några månader till hela liv i lägren. Och lägren var som egna länder. Där folk levde sina liv, arbetade, gifte sig, födde sina barn. Ett liv i umbäranden, svält och köld.

Gulag - de sovjetiska lägrens historia är den första fullständiga och tillgängliga redogörelsen för lägersystemet i Sovjetunionen. I Anne Applebaums Gulag står människorna i centrum, de som spärrades in på obestämd tid till ett liv av svält och armod. Många gånger fick de ge sina liv i lika meningslösa som gigantiska arbetsprojekt. Med hjälp av brev, dagböcker och vittnesmål berättas den ohyggliga sanningen om livet i lägren.