Den goda viljan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
600 g
SAB
Hc
ISBN
9789113018546
Den goda viljan (inbunden)

Den goda viljan

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

I samband med utgivningen av Mikael Timms biografi Lusten och dämonerna kommer nu några av Ingmar Bergmans mest uppskattade böcker ut på nytt.

Den goda viljan, som regisserades av Bille August, berättar om föräldrarnas första förälskelse och kamp för att få sitt unga äktenskap att fungera.

Enskilda samtal beskriver ett senare skede i deras äktenskap, där modern Anna bekänner hur hon förälskat sig i en annan i samtal med sin konfirmationspräst. Liv Ullmann regisserade för SVT.

Tillsammans med den koncentrerade prosaberättelsen Söndagsbarn, som är ett barndomsminne från sommarparadiset Våroms i Dalarna av en cykeltur i både ljus och mörker tillsammans med fadern, utgör de en självbiografisk trilogi. Även Söndagsbarn blev film, i regi av sonen Daniel Bergman.

Fanny och Alexander, med sin färgsprakande skildring av en borgerlig familj i seklets början, blev en av Bergmans största framgångar.

Bilder är en pendang till memoarboken Laterna magica, där Ingmar Bergman med både skärpa och humor går igenom sina filmer och deras tillkomsthistorier. Denna bok är resultatet av en rad samtal mellan Bergman och hans förläggare och vän Lasse Bergström. Detta är en uppdaterad utgåva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingmar Bergman