Vad jag älskade (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2009-05-15
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulla Roseen
Originaltitel
What I loved
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
232 g
SAB
Hce
ISBN
9789113021683
Vad jag älskade (pocket)

Vad jag älskade

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-05-15

Slutsåld

Konsthistorikern Leo Hertzberg upptäcker en fantastisk målning av en okänd konstnär på ett galleri i New York. Han köper tavlan och spårar upp dess skapare, Bill Weschler. Detta blir inledningen till en livslång vänskap. Leos berättelse, som spänner över tjugofem år, följer den växande vänskapen mellan hans egen familj och Bills - genom deras nästan jämngamla söners födelse, upplösningen av Bills första äktenskap och de lyckliga åren under hans andra, när de två familjerna bor i samma hus i SoHo och gemensamt hyr ett hus i Vermont under ferierna. Men banden mellan dem och deras hustrur spänns till det yttersta när de drabbas av en svår tragedi, och därtill kommer ett skändligt dubbelspel vars destruktiva konsekvenser de först sent inser. Alltmedan känslan av annalkande hot tilltar ges här ett lysande porträtt av en konstnär. Men Siri Hustvedt skildrar framför allt nära relationer - mellan föräldrar och barn, äkta makar och syskon. Vad jag älskade är ett fascinerande studium i kärlek, förlust och svek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vad jag älskade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven roman i intellektuell miljö
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 3 oktober 2017

  Den här boken börjar i ett långsamt tempo och många kanhända lägger ifrån sig boken innan händelseförloppet tar ordentlig fart. Historien är förlagd i en utpräglat intellektuell miljö och det är mycket "name dropping" gällande både konst, litteratur och kultur i allmänhet. Historien utspelas under ett par decennier under 1980-talet och framöver och läsaren får följa två familjer som är djupt engagerade i litteraturen och konsten och, framför allt, varandra. Efter en traumatisk händelse som dr... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  Ellen L, 18 juli 2010

  En välskriven bok som utspelar sig i New York bland konstnärer och intellektuella.
  Professorn Leo lär känna konstnären Bill och djup vänskap uppstår.
  När en person i deras närhet uppför sig underligt och omoraliskt påverkas både Leo och Bill. Boken börjar lugnt men spänningen trappas upp hela tiden.
  En bok om relationer, kärlek, psykisk sjukdom men framför allt om hur mycket människor påverkar varandra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Siri Hustvedt