Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nautiska Biblioteket
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2011-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Anna-Cecilia Wesche
Dimensioner
287 x 248 x 27 mm
Vikt
1610 g
SAB
Prcda
ISBN
9789113028118
Vildmarkshav : med Northern Light till öar i Södra oceanen (inbunden)

Vildmarkshav : med Northern Light till öar i Södra oceanen

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-01

Slutsåld

Under tjugosex år har Deborah Shapiro och Rolf Bjelke, med sin 12 meter långa tvåmastade båt Northern Light, seglat till havsområden nära polerna. De har lyckats ta sig iland på öar som på grund av sitt ogästvänliga klimat mycket sällan är besökta. De flesta platser har varit helt opåverkade av människor, förstummande vackra, och med ett djurliv som de flesta människor i dag har svårt att föreställa sig.

Boken innehåller över 200 vackra bilder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vildmarkshav : med Northern Light till öar i Södra oceanen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs boken och se sedan på filmen. Det är nästan att...
  Sophie, 7 maj 2013

  Läs boken och se sedan på filmen. Det är nästan att vara med på deras äventyr. Man förstår att man har full syselsättning på en segelbåt, långt bort från "civilisationen". Författaren beskriver också hur alla nackdelar av denna "civilisation" gör sig gällande/synbart i form av föroreningar o ändring i miljön, så långt borta från källan. Vi har verkligen bara en värld!

 2. Mycket intressant och trevlig. Rolf och Deborah har en...
  Bruno Appelgren, 18 april 2013

  Mycket intressant och trevlig. Rolf och Deborah har en fantastisk förmåga att berätta om de upplevelser och miljöer de besökt.

 3. Vildmarkshav - nyaste boken med Northern Light
  Anette, 9 oktober 2011

  Northern Light och dess 2personsbesättning specialiserar sig på arktiska vatten. Boken handlar om senaste seglatsen i Södra Oceanen (4 år lång), och besök på ett antal svårtillgängliga ögrupper. Underbar läsning för seglare, men inte bara. Boken är njutbar och angelägen läsning för alla som gillar natur, resor, klimat & väder och inte minst djur. Pingviner, albatrosser, sälar mfl artiska djur. Boken låter dig uppleva platsen och djuren, och berättar både om levnadsvillkoren där och platsens h... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna