Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-05-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113068572
Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff (e-bok)

Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-05-18

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Fyrtioettåringen hon flugit över Atlanten för att träffa. Mannen som snart ska dö. Han lyfter telefonluren och presenterar sig.

När den prisbelönta reportern och kolumnisten Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I tio år, nio månader och tio dagar har Vaughn Ross väntat på att dö, för att sona de mord han dömdes för 2002.

Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor, en fängelsedirektör, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras.

Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 14 oktober 2015

    Det här är en mycket stark och välskriven dokumentär bok, som verkligen grep tag, berörde mig, och gick rätt in i både magen, hjärtat, och hjärnan.

    Att den är välskriven kanske inte är så konstigt, eftersom författaren är en erfaren reporter och kolumnist på Aftonbladet, som bland annat har fått det Stora Journalistpriset.

    Men även fast boken är dokumentär, så känns den ändå lite som en roman att läsa, vilket gör den mer levande att läsa än en vanlig dokumentär, tycker jag... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carina Bergfeldt