Lilla Ego : en oklassisk kokbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2016-09-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Korenivski, Sima (foto)
Dimensioner
267 x 195 x 28 mm
Vikt
1141 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789113071053
Lilla Ego : en oklassisk kokbok (inbunden)

Lilla Ego : en oklassisk kokbok

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-09-15

Slutsåld

Lilla Ego gick från uppstickare till fullbokad toppkrog på nolltid. Årets kock-vinnarna Tom Sjöstedt och
Daniel Räms har personligen lagt handen vid allt från inredning till de handskrivna menyerna. Idén att bjuda lyxmat till budgetpris blev en succé. Flera år efter öppnandet är kön till borden fortfarande lika lång som raden av hyllningsord från Matsverige. Denna oklassiska krog får nu sin första oklassiska kokbok.

Fläsktartar från Småland. Löjromsservering för två. Torsk med chorizosabayonne. Gruyèresemla. Brottarkorv. Vissa rätter lagar du utan svårighet i hemmaköket, andra kräver lite mer tid och utrustning. Ett stort fokus på att kombinera olika smaker, konsistenser och vackra uppläggningar gör att Lilla Egos mat går hem hos alla matälskare.

Möt Rafid och de andra färgstarka personligheterna bakom krogen. Daniels uppfinning majonnäsmaskinen får en egen presentation och vi får läsa om alla de dåliga idéerna som ratats längs vägen av experimenterande. Där hittar vi bland annat chokladtartaren, som inte liknade något annat när den kom ur köttkvarnen. Opretentiöst men ändå toppklass. Och framför allt de gudomligt goda recepten från hålet i väggen på Västmannagatan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lilla Ego : en oklassisk kokbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Årets kokbok, alla kategorier
  Anna Sjögren, 30 september 2016

  Helt fantastisk bok. Vackra bilder, bra recept men framför allt helt underbart "mellansnack". Jag bockar och bugar att killarna varit så oerhört generösa att bjuda in oss i "köket" på Lilla Ega.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Kung i Köket

  Klas Lindberg, Fredrik Björlin, Fredrik Hedlund, Tom Sjöstedt, Jesper Bogren

  Medlemmarna i Svenska Kocklandslaget har fått skapa sina favoriträtter för olika situationer som kräver god mat och dryck. Här har dom skalat av sig kockrockarna och tagit på sig passande kläder för händelsen. Coolt och härligt tempo. För film med...

 • Äntligen helg : lite vassare, mycket godare

  Tom Sjöstedt

  För Tom Sjöstedt finns det alltid tillfälle att fira. Och det gör man bäst med riktigt god mat. På helgen har de flesta av oss mer tid att laga, äta och njuta av mat. Men det behöver ju inte betyda att det ska vara svårt eller krångligt. Bara goda...