Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2018-09-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
534 g
SAB
Ijz Uggla, Magnus
ISBN
9789113087986
Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen (inbunden)

Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-17
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag har aldrig känt mig manad att sätta mina personliga livsöden på pränt. Jag är 63 år - snart pensio­när, jag vet - och jag har aldrig ens tänkt tanken på att skriva en bok. Förrän nu.

Det skall sägas att egentligen ogillar jag böcker starkt. Till skillnad från mina föräldrar som läste för jämnan när jag var barn. Mammas ständiga devis var att "har man bara en bok har man aldrig tråkigt" och eftersom både hon och pappa levde enligt den devisen blev också böckerna min största konkurrent om mina föräldrars uppmärksamhet.

Att jag detta till trots lyckats plita ner 300 sidor, av förvisso rätt ointressanta anekdoter från min uppväxt, ska därför ses som en bedrift. Och det hade troligtvis aldrig hänt om jag inte beslutat mig för att göra en ADHD-utredning för att komma tillrätta med min ständiga rastlöshet. Att tvingas berätta för en psykolog om sin barndom sätter igång en del tankar.

När jag sen fick en roll i My Fair Lady på Stads­tea­tern som Elizas pappa - i min enfald trodde jag att jag förärats en av huvudrollerna - visade det sig att min medverkan i musikalen var ringa. Under den långa repetitionsperioden kom rastlösheten åter krypande. Vad skulle jag sysselsätta mig med hela dagarna?

En morgon kom titeln på mina ännu oskrivna memoarer farandes. Bara sådär. Den sammanfattade det mesta och det kändes på något sätt omöjligt att inte slå sig ned vid datorn och ge liv åt titeln".

Magnus Uggla

Magnus Uggla är en av Sveriges största artister. Det här är en memoarbok som tar sin utgångspunkt i hans beslut att göra en ADHD-utredning. Samtalen med psykologen tvingar honom att berätta och gå tillbaka till uppväxtåren, familjerelationerna och den tidiga önskan om att bli berömd, slå igenom som musikartist.

Det är en öppenhjärtig, drastisk och rapp berättelse om en ung man vars rastlöshet både sätter krokben för honom och ständigt driver honom framåt trots nya motgångar. Redan som barn har han ett stort behov av bekräftelse vilket han skildrar med stor insikt och humor.

Vi får följa honom från tidig barndom med ständiga flyttar och uppbrott, via de vilda glamåren och fram till skivdebuten, som inte blev den hyllade framgång han hade hoppats på. Men van vid motgångar ger Magnus Uggla aldrig upp och snart står han inför sitt stora genombrott.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Magnus Uggla, vilken artist!

  Boken räknas ner baklänges och det märks! Boken ger precis som en biografi ska göra en fördjupad bild av en av Sveriges mest populära artister. Att vara artist kostar på och det är inte alltid lätt att skilja mellan att vara professionell eller privat. Magnus Uggla kan detta med bravur.
  Boken är en perfekt julläsning!

 2. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 25 november 2018

  En lättläst och intressant biografi av och om Magnus Uggla.

  Jag har gillat Magnus Uggla och hans musik i fyrtio år nu. Alltid gillat hans låtar. Och jag har sett honom uppträda många gånger.

  Så det var kul att läsa en bok som han har skrivit själv, om sitt liv.

  Rekommenderas till alla som tycker om biografier och Magnus Uggla.

 3. Magnus Uggla
  Anne Adolfsson, 28 september 2018

  Jag gillar verkligen Uggla,har alltid gjort.I många år har jag önskat att han
  skulle skriva en biografi och nu har det skett! Nu får man äntligen följa han resa,
  från tidiga tonåren till idag.En bok som både är rolig, men även sorglig stundtals,
  med tanke på hur han blev behandlad av sin egen mor. Finns mycket positivt att
  säga om denna bok, så roligt att fått följa med och att lära känna honom lite mer
  än vad man fått läsa i tidningar och dylikt om honom. Jag rekommenderar den varmt,
  tror ingen blir besviken.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Magnus Uggla

 • Jag hade en gång en blogg

  Magnus Uggla

  Efter 33 år som scenartist debuterar nu Magnus Uggla i bokform. Här exponerar han alla sina nojor, rädslor och irritationsobjekt för allmän beskådan. Uggla skriver initierat om helgalkoholism, offentliga toaletter, försvunna formgivare, intimkirur...

Bloggat om Enda sättet att genomlida en konsert är a...