Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2022-07-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
195 g
SAB
Oepb
ISBN
9789113114002
Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping (pocket)

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2022-07-13
79
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping kunde klaras upp efter 16 långa år var det en släktforskare som stod för genombrottet. Peter Sjölund gick 200 år bakåt i tiden och byggde ett släktnät som lyckades ringa in mördaren, som greps och erkände direkt.

En lagändring hade gjort det möjligt att använda släktforskningsdatabaser och för första gången i Europa kunde ett mord klaras upp med den banbrytande metoden, ett genombrott som kan bli viktigare än fingeravtrycket. Nu väntar en lång rad kalla fall på sin lösning.

Det här är boken om jakten som ledde fram till att Peter Sjölund kunde identifiera mördaren. Men också om alla liv som slogs i spillror av morden den där oktoberdagen 2004 och de anhörigas långa väntan på ett svar.

Journalisten Anna Bodin har följt Peter Sjölund från allra första början. Här är deras unika berättelse om jakten som satte punkt för den största mordutredningen i Sveriges historia efter Palmemordet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping
  2. +
  3. Gärningsmannen är polis : Om trakasserier och tystnadskultur inom svensk polis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gärningsmannen är polis : Om trakasserier och t... av Lisa Bjurwald, Kerstin Dejemyr (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Obligatorisk läsning för brottsintresserade
    Eva, 20 augusti 2022

    En mycket intressant reportagebok om hur det fungerar med DNA-spårning när brott ska utredas. Pedagogiskt och lättläst lotsas läsaren vidare i historien om hur det fasansfulla dådet i Linköping slutligen klarades upp efter många år. Här och var bjuds vi på sidospår om hur andra "kalla" fall löstes, bland andra om en massmördare i USA och en kropp som legat i skogen i Skåne i minst ett år. Den senare visade sig komma från norra Kroatien, men exakt vilken person det var, gick inte att fastställ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna