Den nionde kretsen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Pestmasken (del 1)
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2022-11-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Schüssler, Heike (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
206 g
SAB
Hc
ISBN
9789113115306

Den nionde kretsen

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-11-16
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Livia är sjutton år, född in i en av Sveriges rikaste redarfamiljer, men knappast den som ska ta över företaget. Hennes far ser henne som ett hopplöst fall ända sedan moderns död. På Riddarholmen hålls en fest som är satiriskt hållen till ära av Ivar Kreugers självmord i Paris, en man vars luftslott har ruinerat flera av landets ledande familjer, inte minst Livias egen. Ett bombhot skapar panik bland alla gäster och ett värdefullt föremål försvinner.

Föremålet, en pestmask, är nyckeln till att lösa Livias familjs stora gåta: vad var det som hände när hennes farbror Henrik, han som skulle ta över hela företaget, helt plötsligt försvann?

Den nionde kretsen är en historisk roman lika mycket som äventyrsroman. Miljöerna är framför allt Stockholm och Venedig i ett trettiotal som på samma gång andas framtid och undergång. Den är också första delen i en serie som följer familjen Seigel i en evig kamp om förmögenhet och makt - men som är fylld av svekfulla handlingar, hämnd och onda brott.

Låt jakten på pestmasken börja!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nionde kretsen
 2. +
 3. Den förklädda guden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den förklädda guden av Victoria Larm (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den nionde kretsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, men...
  Kristin (Göteborg), 12 april 2024

  Boken var spännande från första sidan. En del oväntade utvecklingar samt några grejer som var ganska uppenbara och enkla att lista ut. Det som tyvärr drar ned betyget för min del är att jag upplevde en del händelser som ganska osmakliga. I början av boken var jag helt inställd på att även läsa nästa bok i serien, men nu när jag har läst ut denna är jag inte lika säker längre.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Victoria Larm

 • Den döende slaven

  Victoria Larm

  Året är 1936. Livia Seigel saknas efter natten då Villa Talludden brann ned på Djurgården. Det enda spåret efter henne är en uppstoppad kanariefågel som hittas i skogen intill huset. Efter en dramatisk rättegång i London står Calvin de Laval inför...

 • Den förklädda guden

  Victoria Larm

  Året är 1936 och tre år har gått sedan en kvinna under dramatiska former stal ett spädbarn från Villa Talludden på Djurgården. Mikael Kejser, som under kidnappningen fick obotliga skador, har nu fått veta att han inte har lång tid kvar att leva. H...