Buddhismen : religion, historia, liv (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
01
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Thomas Andersson
Originalspråk
Norska
Medarbetare
Andersson, Thomas
Illustrationer
ill.
Dimensioner
200 x 150 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Cmec
ISBN
9789127090217
Buddhismen : religion, historia, liv (kartonnage)

Buddhismen : religion, historia, liv

kultur, historia, tradition

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2002-11-01
420
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Buddhismen : religion, historia, liv Kan levereras innan julafton
För första gången på svenska publiceras nu en bred och grundläggande bok om buddhismen. Författare är Knut A. Jacobsen, erkänd forskare inom både hinduism och buddhism. Boken är en inbjudan: "Få eller inga som tagit del av den buddhistiska läran förblir oberörda [...]. Ingen som har läst någon av buddhismens pali-skrifter kan undgå att förtrollas av den vishet som förmedlas av Buddha, en av de största religiösa tänkare som mänskligheten frambragt." Men den är också en analys av religionen som en kulturell yttring skapad av människor i vissa historiska och religiösa sammanhang. Som sådan är boken väl lämpad för undervisning på högskolekurser inom religionsvetenskap och religionshistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Buddhismen : religion, historia, liv
 2. +
 3. Hinduismen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hinduismen av Knut A Jacobsen (inbunden).

Köp båda 2 för 840 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Buddhismen : religion, historia, liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant
  Christer Lindblad, 25 mars 2021

  Jag tycker att Jacobsens bok är intressant, välskriven och lättläst. Den tar upp de grundläggande dragen i buddhismen. Boken passar för olika nivåer av kunskapsinhämtning.

 2. En bra introduktionsbok
  Tobias Serenitate (Nordmaling), 16 september 2020

  En lättförståelig introduktionsbok i ämnet som gör det roligt att läsa. Med konkreta exempel får man en bra grund i bokens ämne. En bra introduktionsbok som rekommenderas.

 3. Buddismen fascinerar en hel värld

  Detta är en mycket intressant grundbok om buddismen. Den ger en liten beskrivning av det mesta inom religionen och förklarar ändå tillräckligt mycket för att få en fin och bred bild av ämnet.

  Jacobsen slår hål på många bilder som vi har här i väst om buddismen och när han gör det så ger han läsaren nya sätt att se som är mycket intressanta och fängslande.

  Jacobsen använder sig av många fackord och de kan vara mycket svåra att förstå även om boken i slutet har ett kapitel m... Läs hela recensionen

 4. Buddhismen - En filosofi och religion i tiden
  www.psofi.com, 15 juli 2003

  Buddhismen är en av vår tids mest intressanta och levande världsreligioner. Knut A Jacobsen professor i religionsvetenskap, har skrivit en läsvärd introduktion till buddhismens historia och lära. Boken inbjuder till en bred kunskapsöversikt över buddhismens utveckling och spridning i världen. Buddha som historisk person beskrivs, liksom hans lära. De olika riktningarna inom buddhismen, som exempelvis Theravada ställs mot Mahayana och Tantrisk buddhism. Vi uppdateras med en översikt över buddh... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Knut A Jacobsen

Övrig information

Knut A Jacobsen (1956) disputerade vid University of California och är nu professor vid sektionen för religionsvetenskap, Universitetet i Bergen. Författaren är specialist på hinduism och sydasiatisk buddhism och har under många och längre perioder vistats i Indien.