Hinduismen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
01
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Malin Ericson
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Hinduismen
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
570 g
SAB
Cmeb
ISBN
9789127097728
Hinduismen (inbunden)

Hinduismen

historia, tradition, mångfald

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2004-08-01
420
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hinduismen är en pluralistisk, tolerant och mycket färgrik och komplex religiös tradition. Den är både en religiös praxis och en av mänsklighetens största religiösa kunskapstraditioner. De flesta av religionens närmare en miljard anhängare bor och lever i dag i Indien, Sri Lanka och Nepal. Indien är hinduismens heliga land och det är där de flesta heliga platserna finns. Landet har förblivit heligt även för de miljoner hinduer som bor i andra länder. Boken ger en historisk inblick i hinduismens mångfald av uttrycksformer. I 13 kapitel beskrivs teologi och religiös mångfald, texttraditioner, historia, Vishnuismen, Shivaismen, Shaktismen, hinduismens religiösa tankesystem och indisk filosofi, yogatraditioner, ritualer, hinduismen och den moderna världen och mycket mer. Hinduismen vänder sig till högskolestuderande inom religionsvetenskap och religionskunskap samt till den allmänt intresserade. Översättning Malin Ericson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hinduismen
 2. +
 3. Buddhismen : religion, historia, liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Buddhismen : religion, historia, liv av Knut A Jacobsen (kartonnage).

Köp båda 2 för 848 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hinduismen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra introduktionsbok
  Tobias Serenitate (Nordmaling), 16 september 2020

  En lättförståelig introduktionsbok i ämnet som gör det roligt att läsa. Med bilder konkreta exempel får man en bra grund i bokens ämne. En bra introduktionsbok som rekommenderas.

 2. Lättläst och intressant
  Kolobri, 3 maj 2017

  Väldigt intressant och välskriven bok, även för nybörjaren på indisk filosofi. Vi använder den på vår yogalärarutbildning (klassisk yoga) för att förstå yogans sammanhang och samkhya/yoga-flosofin. Rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Knut A Jacobsen

Övrig information

Knut A. Jacobsen (född 1956) disputerade vid University of California och är nu professor vid sektionen för religionsvetenskap, Universitetet i Bergen. Han är specialist på hinduismen och sydasiatisk buddhism och har vistats i Indien under långa och många perioder. Han har på Natur och Kultur även givit ut boken Buddhismen. Religion, historia, liv (2002).