Vad hjälper? : vägar till återhämtning från svåra psykiska problem (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
216 x 142 x 22 mm
Vikt
400 g
SAB
Do,Vla
ISBN
9789127098633
Vad hjälper? : vägar till återhämtning från svåra psykiska problem (kartonnage)

Vad hjälper? : vägar till återhämtning från svåra psykiska problem

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2004-09-01
366
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"'

De flesta människor som drabbas av svåra psykiska problem återhämtar sig
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad hjälper? : vägar till återhämtning från svåra psykiska problem
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad hjälper? : vägar till återhämtning från svåra psykiska problem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om det fanns flera som han
    Eeva Höglund (Österbybruk), 31 maj 2017

    Det behövs upplysning om psykiska sjukdomar i samhället. Det behövs att hela frågan diskuteras, inte bara för ungdomar eller när något speciellt inträffat. Det finns många personer som lider och som inte får hjälp. Alain Topor har förstått och beskriver en annan tanke för att en sjuk person ska bli frisk och kunna leva sitt liv självständigt och utan beroende av andra. Inte bara mediciner, utan hjälp och en riktig förståelse och intresse för personen bakom sjukdomen. Frågan borde vara "vad ha... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alain Topor

Övrig information

De flesta människor som drabbas av svåra psykiska problem återhämtar sig, helt eller delvis. Att återhämta sig betyder inte att man nödvändigtvis är fri från alla symtom utan kan även innebära att man kan hantera dem och leva ett acceptabelt liv. Bland läkare, vårdpersonal och även bland dem som själva har psykiska problem finns en utbredd pessimism om möjligheterna att återhämta sig. Men i dag har vi tillgång till forskningsresultat som motsäger föreställningar om de psykiska störningarna som varande livslånga, kroniska sjukdomar. Forskning visar att de flesta människor som exempelvis fått psykiatrins mest belastade diagnos schizofreni återhämtar sig.

Vad hjälper människor med svåra psykiska problem att återhämta sig? Vad gör de själva, och vad kan andra professionella, anhöriga, närstående göra för att bidra till denna process? Boken resonerar kring professionalitet och vad ett återhämtningsinriktat professionellt arbete kan innebära. Återhämtning är en unik individuell process. Helt olika insatser kan bidra till återhämtningsprocessen för olika personer och för samma person i olika perioder. Den kan därför aldrig reduceras till en metod som kan tillämpas lika på flera patienter. Boken önskar förena individernas brukarnas erfarenhetsbaserade kunskap med kunskap från forskningen. Utgångspunkten är att människor återhämtar sig från svåra psykiska problem och att deras egna berättelser om återhämtningsarbetet erbjuder trovärdig kunskap.

Boken vänder sig dels till brukare och närstående, dels till personal verksam inom psykiatri och socialtjänst. Den är också avsedd som kursbok för högskolestuderande inom områdena socialt arbete, psykologi, vård och medicin. Boken används dessutom som lärobok/komplement till cirkelmaterialet vid studiecirklar inom ramen för Återhämtningsprojektet (som drivs av Riksförbundet för Social och Mental Hälsa [RSMH], Forskningsstiftelsen Humlan och FoU-enheten vid SPO Psykiatrin Södra, Stockholms läns landsting) som i första hand löper under åren 2004 och 2005.