Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2010-11-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
234 x 160 x 25 mm
Vikt
720 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127120440
Beteendestöd i vardagen : handbok i tillämpad beteendeanalys (häftad)

Beteendestöd i vardagen : handbok i tillämpad beteendeanalys

(8 röster)
Häftad Svenska, 2010-11-01
411
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vi lär oss i samspel med miljön oavsett hur miljön eller våra förutsättningar ser ut. Ibland matchar inte individens förutsättningar och miljöns egenskaper varandra vilket kan leda till att utvecklingen går långsamt, att vissa beteenden och färdigheter inte lärs in eller att problematiska beteenden uppstår istället. Detta kan t.ex. gälla vid utvecklingsstörning, problem i skolan eller för vuxna med autism. Det är här tillämpad beteendeanalys kommer in.

Tillämpad beteendeanalys hjälper oss att karlägga och förstå socialt relevanta mänskliga beteenden utifrån de inlärningsteoretiska principerna. Den ger oss också praktiska tekniker och procedurer för att öka människors förmåga och färdigheter i sin dagliga miljö. Syftet med alla typer av beteendeförändring är att ge ökad livskvalitet för både individen och hans eller hennes omgivning. Boken ger teoretiska och praktiska verktyg för att förstå, och om nödvändigt påverka, alla människors beteenden.

Alla människor kan utveckla nya och mer adaptiva beteenden om omgivningen ger rätt förutsättningar. Den värderingsmässiga grunden för boken är alla människors rätt att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Boken riktar sig till alla som arbetar eller utbildar sig inom pedagogiskt eller omsorgsinriktade yrken så som lärare, elevassistenter och skolledare inom både grund- och särskolan, till psykologer, logopeder, socionomer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, läkare, sjuksköterskor, mentalskötare m.fl. inom habiliterings- och psykiatriska verksamheter liksom till personal och arbetsledare på boenden, korttidsboenden, dagliga verksamheter och assistansbolag för personer med funktionshinder och/eller beteendeproblem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beteendestöd i vardagen : handbok i tillämpad beteendeanalys
  2. +
  3. Beteendeproblem inom ungdoms- och HVB-vård : lågaffektivt bemötande och konflikthantering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendeproblem inom ungdoms- och HVB-vård : lå... av Bo Hejlskov Elvén, Gunilla Nötesjö, Carina Moen, Erik Rova, Anton Sjögren (häftad).

Köp båda 2 för 727 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Karlsson