Terapins gåva (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2010-03-22
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Eva Björkander-Mannheimer
Originaltitel
The gift of therapy
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
480 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789127129528
Terapins gåva (häftad)

Terapins gåva

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-03-22
352
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Terapins gåva är ett öppet brev till en ny generation terapeuter och deras patienter. Med en djup och varm humanism sammanfattar Irvin D Yalom sin långa och mycket framgångsrika karriär som terapeut.

Läsaren kan följa en terapis förlopp i fallvinjetter som är ögonblicksbilder ur Yaloms egna kliniska verksamhet och samtidigt möta frågeställningar som alltid måste dyka upp i kontakten mellan människor.

Författaren ger många goda råd, men för samtidigt en diskussion med läsaren om olika sätt att möta den terapeutiska vardagen. Yalom vill undvika dogmatiska låsningar och söker hela tiden avmystifiera både den psykoterapeutiska verksamheten och terapins språk.   
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Terapins gåva
  2. +
  3. Om konsten att samtala : en bok för människor i kontaktyrken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om konsten att samtala : en bok för människor i... av Anders Engquist (häftad).

Köp båda 2 för 717 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Terapins gåva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En påminnelse om det mänskliga..
    Thomas Karlsson, 6 november 2020

    Det är en fantastisk bok om visdom, ödmjukhet och en påminare om vad psykoterapi egentligen handlar om. Oavsett inriktning och psykoterapeutisk skolning så har boken fokus på att vara människa och vad som är viktigt som hjälpare när man möter andra hjälpsökande människor. Tack!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Irvin D Yalom