Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
502
Utgivningsdatum
2012-03-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Alva Dahl
Originaltitel
The pale king
Medarbetare
Svensson, Nille (form)
Dimensioner
240 x 175 x 30 mm
Vikt
860 g
SAB
813.54,Hce
ISBN
9789127132511
Blek kung (häftad)

Blek kung

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-03-30
217
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Blek kung utspelas på skattemyndigheten i Peoria, Illinois, dit David Wallace anländer som nyrekryterad trainee. Romanen skildrar i en detaljrik, krängande och oupphörligt fascinerande form personerna som arbetar där, deras bakgrund, liv och vardag i ett arbete som är så präglat av tristess att de nyanställda får överlevnadsträning. I Blek kung målar David Foster Wallace upp en samtidsbild som både är starkt kritisk och fruktansvärt rolig samtidigt som den präglas av en djup humanism.

David Foster Wallace (19622008) föddes i Ithaka, New York och växte upp i Illinois. Han studerade engelska och filosofi vid Amherst College och innehade en professur i kreativt skrivande vid Pomona College i Claremont, Kalifornien. Utöver ett flertal romaner och essäsamlingar skrev han noveller för tidskrifter som The Paris Review, Harpers Magazine, The New Yorker och Science.

Blek kung är en stor roman. Det är en skildring av vår egen svidande samtid. Den lyckas vara allvarlig och rolig på samma gång. Den behandlar med obarmhärtig precision de förändringar och demokratiska försämringar vars bittra frukter vi nu tvingas skörda.

Sundsvalls tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blek kung
 2. +
 3. Systemets sopkvast

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systemets sopkvast av David Foster Wallace (häftad).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blek kung. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt rolig, annorlunda, tänkvärd.
  Erik, 5 maj 2014

  Jag håller verkligen inte med föregående recension. Detta var det första jag läste av DFW, och det finns så många guldkorn i den...det ilskna barnet, Davids svettproblem, den politiska dialogen i hissen, m.m.

  Reflektioner om hur vi lever, tristessens roll i våra liv, samhällets uppbyggnad m.m. Sen är den dessutom väldigt rolig.

  Det är klart att boken är fragmenterad då den aldrig blev färdigställd.

 2. Väldigt överskattad. Ofullständigt material som mest...
  Simone, 20 december 2013

  Väldigt överskattad. Ofullständigt material som mest passar hardcore-fans. Känns väldigt full av jargong och ganska tråkig. Känns som en sådan bok som alla säger att de gillar för att det är "coolt" och inte för att den verkligen är bra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av David Foster Wallace