Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2013-02-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Waldersten, Petra (form)
Dimensioner
240 x 160 x 15 mm
Vikt
493 g
ISBN
9789127132771
Internetbehandling med KBT : En praktisk handbok (häftad)

Internetbehandling med KBT : En praktisk handbok

Häftad Svenska, 2013-02-26
479
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Internetbaserad KBT ger tillgång till fungerande behandling för psykisk ohälsa på patientens villkor. Metoden har utvecklats i snabb takt genom utbredda forskningsinsatser, där Sverige kan betraktas som världsledande inom området.

Internetbehandling med KBT ger en grundlig genomgång av behandlingsarbetet med betoning på praktiska aspekter och tillämpningen i olika verksamheter. Särskilt fokus ligger på att skapa ett fungerande behandlingsupplägg, praktiska förberedelser, behandlarens roll och viktiga terapeutfärdigheter samt hur vanliga svårigheter hanteras. Läsaren får också en teoretisk orientering, kunskap om befintligt forskningsstöd och vilka fördelar metoden har för patienter, behandlare och verksamheter. Fallexempel, checklistor och annat praktiskt material gör boken till ett mycket användbart hjälpmedel.

Besök gärna författarnas egen Facebook-sida för boken, eller lyssna på programmet Vetenskap och Miljö i Sveriges Radio där man diskuterar nätet som terapirum.

Här kan du läsa Sveriges kommuner och landstings rapport om internetbehandling, där Kristofer Vernmark är en av medförfattarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Internetbehandling med KBT : En praktisk handbok
 2. +
 3. KBT Kognitiv beteendeterapi : Komma på Bättre Tankar

De som köpt den här boken har ofta också köpt KBT Kognitiv beteendeterapi : Komma på Bättre T... av Åsa Palmkron Ragnar (häftad).

Köp båda 2 för 695 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Självskadebeteende : Upptäcka, förstå och behandla

  Jonas Bjärehed, Johan Bjureberg

  Att möta människor som avsiktligt skadar sig själva är en utmanande situation. Hur förstår man vilken funktion det självskadande beteendet fyller för personen? Hur hanterar man sina egna tankar och känslor? I den här boken ges kunskap och praktisk...

 • Digital psykologi - Forskning och klinisk tillämpning

  Johan Edbacken, Kristofer Vernmark, Gerhard Andersson, Matilda Berg, Jens Berggren

  Digital psykologi är ett område på frammarsch som erbjuder stora möjligheter för dagens hälso- och sjukvård. Kombinationen av digitaliseringens möjligheter och vetenskapligt beprövade insatser för att behandla psykisk ohälsa har skapat nya sätt at...