Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2012-05-12
Upplaga
6
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Bjurner, Elisabet (form)
Dimensioner
233 x 170 x 9 mm
Vikt
270 g
SAB
Oeakab,346.017
ISBN
9789127133570
God man eller förvaltare : en praktisk handbok (häftad)

God man eller förvaltare : en praktisk handbok

(9 röster)
Häftad Svenska, 2012-05-12
267
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad innebär det att vara god man eller förvaltare? Hur sköter man den ekonomiska förvaltningen? Hur går det till att avveckla bostaden?

God man eller förvaltare är en praktisk hjälp för dig som är god man eller förvaltare. Boken ger svar på många av de frågor som brukar dyka upp, till exempel vad man får och inte får göra. Här redogörs också för vad det kan innebära att vara god man för ett flyktingbarn som inte har någon vårdnadshavare i Sverige.

Att få en god man eller förvaltare kan kännas kränkande för den som tidigare i livet kanske klarat allt på egen hand, och respekten för människors integritet betonas i boken.

Boken ger grundkunskaperna, men fungerar också som handbok när nya problem uppstår. Exempel hämtade direkt från verkligheten belyser de praktiska och ofta etiska problem som gode mannen har att ta ställning till.

Boken riktar sig till blivande gode män och förvaltare och används bland annat som kursbok i Överförmyndarenheternas utbildningsverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. God man eller förvaltare : en praktisk handbok
 2. +
 3. Ensamkommande barns rätt : en vägledning för den gode mannen, kommunen m fl.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ensamkommande barns rätt : en vägledning för d... av Eva Von Schéele, Ingemar Strandberg (häftad).

Köp båda 2 för 769 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kerstin Fälldin

 • Ensamkommande barn och ungdomar : en praktisk handbok om flyktingbarn

  Kerstin Fälldin, Görel Strand

  Den här boken ger fakta och råd till alla som kommer i kontakt med ensamkommande flyktingbarn. Boken ger handfast vägledning om vad man gör när ett barn kommer till Sverige och om gode mannens och andras arbete och ansvar. Faktaavsnitt och verklig...