Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2012-11-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
174 g
SAB
Hc,839.7374
ISBN
9789127135024
Ön (pocket)

Ön

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-11-17
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Långt ute i Söderhavet ligger Ön. I eget majestät, bortglömd och paradisisk under palmerna. Där arbetar Olivia, en svensk läkare, sedan tjugo år i sjukstugan. Hon har blivit en självklar del av Ön, älskar Taip men deltar även i danserna på Udden.

När turister från en lyxkryssning anmäler sexuella övergrepp på Ön skickas Christian, en brittisk socialchef, dit för att utreda sanningen bakom anklagelserna. Under några heta månader kommer allas föreställningar om frihet, sexualitet och skuld ställas på sin spets.

Ön är en av Samväldets sista kolonier i Stilla havet. Vems är paradiset? Och vem kan lämna förställningen om det?

Läs mer om Lotta här."Den är utmanande på ett sätt som är ovanligt. Det går på djupet ... En bra metafor för människans oförmåga att förstå ett samhälle som inte bygger på samma normer och värderingar ... En blandning av moralundersökning och thriller... Hon är en väldigt skarp författare. Det handlar om tabun, och hur de förändras efter hur mycket makt man har, eller hur lite."
Ulrika Milles, Kulturnyheterna i SVT

"Lotta Lundbergs förmåga att ställa saker på sin spets och att ifrågasätta tankemönster och strukturer gör romanen till angelägen och stundtals obehagligt tankeväckande läsning."
Svenska Dagbladet

"Som läsare tvingas man ständigt tänka om, tänka nytt, kring dessa evighetsfrågor som rör egna tabun lika mycket som andras eventuella missdåd. Var går din gräns? Men trots att det idémässiga materialet är så stark tar det inte överhanden. Ön drivs lika mycket av de starka karaktärerna och den spännande intrigen som av själva tankegodset. Lotta Lundberg är bra på att driva fram storyn, helt enkelt. Det uppskattar jag."
Helsingborgs Dagblad

"Resultatet blir en roman som är den mest nyansrika som jag har läst på länge ... Lotta Lundberg har skrivit en roman som är lika frustrerande som den är givande."
Arbetarbladet

"Ön, som vrider frågan om exotisering minst ett varv till, blir en större utmaning för läsaren. Historien rör sig långsamt, långsamt genom sexuella gråzoner där svaren hela tiden viker undan. Ibland undrar jag om berättelsen är på väg att falla offer för samma exotisering den vill ifrågasätta men Lundberg har full kontroll."
Göteborgs-Posten

"Men Lundberg reser frågor om vem som bestämmer vems moral, och det är alldeles utmärkt."
Tomas Larsson

"Lotta Lundberg undersöker ett minerat fält i romanen Ön. Det är modigt."
Uppsala Nya Tidning

"En annorlunda bok... ett stort projekt. Man ifrågasätter allt man tror sig veta. Mångfasetterat och spännande."
Solja Krapu, SVT Gokväll

Lotta Lundbergs förmåga att ställa saker på sin spets och att ifrågasätta tankemönster och strukturer gör romanen till angelägen och stundtals obehagligt tankeväckande läsning.
Svenska Dagbldet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ön
 2. +
 3. Timme noll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Timme noll av Lotta Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den sexuella friheten på ÖN?
  Ingvar Eriksson, 9 juni 2014

  Lotta Lundberg sätter fokus på den sexuella friheten på Ön när brittiska myndigheter kommer för att inspektera läget i laglig aspekt. !2-åriga flickor har blivit mödrar och frågan ställs om deras sexualpartners ska åtalas. Vissa är unga pojkar men det finns också äldre män som utnyttjat flickorna. Här möts olika kulturer och det blir inte alltid lätt att döma. En tänkvärd bok som lär oss en del om andra människors liv på en isolerad ö.

 2. Flyhänt och lättläst om Pitcairn. I centrum står...
  Birgitta K, 20 maj 2013

  Flyhänt och lättläst om Pitcairn. I centrum står frågan om när ett övergrepp blir ett övergrepp - för förövaren och dess offer. Skicklig vinkling av berättarjaget!

 3. En minst sagt annorlunda bok. Det gäller verkligen att...
  Kerstin Maria Lundgren, 22 april 2013

  En minst sagt annorlunda bok. Det gäller verkligen att "läsa mellan raderna"! Hon tar upp tunga ämnen men man vet inte riktigt vad hon vill säga och om det är för att skapa debatt. Skulle vilja ha hennes e-mail för att få svar på en del frågor.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lotta Lundberg