Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2014-01-25
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Silvia Klenz Jönsson, Per Rundgren
Originaltitel
A self-help approach to overcoming depression 2012 edition
Medarbetare
Persson, John (form) / Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
234 x 160 x 25 mm
Vikt
522 g
SAB
Vla,Vlbdö
ISBN
9789127136977

Att ta sig upp när man är nere : självhjälp vid depressioner

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-01-25
246
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Depressioner är vanliga, så vanliga att de har kallats för ”själens förkylningar”. Och depressioner och nedstämdhet kan drabba oss alla, somliga lindrigare och andra allvarligare.

Att ta sig upp när man är nere är en praktisk och jordnära bok till hjälp för alla som kämpar med depressioner och för dem som vill hjälpa deprimerade medmänniskor. Denna klassiska självhjälpsbok utgår från det kognitiva synsättet och innehåller många konkreta övningar.

Boken har reviderats och uppdaterats med det senaste inom forskningen och den nya utgåvan har kompletterats med ett helt nytt kapitel om mindfulness.

Författarna Susan Tanner och Jillian Ball är psykologer med lång erfarenhet av depressionsbehandling. Läs mer om Att ta sig upp när man är nere på bokens engelspråkiga webbplats.

Att ta sig upp när man är nere har hittills sålts i över 40 000 exemplar i Sverige. Dess engelska förlaga har sålts i över 150 000 exemplar.

Originaltitel: Beating the Blues
Översättning: Per Rundgren och Silvia Klentz Jönsson

Sagt om boken:

"En av de självhjälpsböcker som jag tycker att det finns mest att hämta i, både i form av konkreta råd och idéer. Hur tar man sig upp ur sängen när man är djupt deprimerad? Tanner och Ball ger svar."
Malin Lindroth, Göteborgs-Tidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att ta sig upp när man är nere : självhjälp vid depressioner
 2. +
 3. Psyksnack! : stick hål på självhjälpsmyterna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psyksnack! : stick hål på självhjälpsmyterna av Stephen Briers (inbunden).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att ta sig upp när man är nere : självhjälp vid depressioner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst med många bra tankeställare
  Mikaela, 11 februari 2019

  Lättläst med många bra tankeställare. Den har hjälp mig mycket för att på egen hand ta tag i min depression.

 2. Bra självhjälpsbok som tar dig ur din depression
  Madelene Bönnemark (Nyköping), 27 februari 2015

  Som psykoterapeut tipsar jag ofta mina klienter om böcker att läsa mellan våra sessioner under terapin. Den här boken är enligt mig en bra självhjälpsbok att läsa tillsammans med samtal för att ta sig ur en alltifrån lättare till svårare depression. Den är lättläst, skriven med humor och ger många bra tips och exempel på hur man kan lära sig att tänka annorlunda och på så sätt också på sikt kunna må bättre. Med ett nytt förhållningssätt blir det lättare att ta sig ur sin depression. Jag rekommenderar den varmt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Salt of the Earth

  Susan Tanner

  A former racer, Salty is a rescued greyhound who lives in Australia. Author Susan Tanner details the heartwarming, true story of Salty's life with her fur-ever family and how she expresses her gratitude by the "chatter of those pearly whites." Thi...

 • Att ta sig upp när man är nere

  Jillian Ball, Susan Tanner

  DEPRESSIONER ÄR VANLIGA, så vanliga att de har kallats för själens förkylningar. Och depressioner kan drabba oss alla, somliga lindrigare och andra allvarligare. Denna klassiska självhjälpsbok utgår från det kognitiva psykoterapeutiska synsättet, ...