Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2016-04-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
245 x 245 x 17 mm
Vikt
834 g
ISBN
9789127137790
Neurofarmakologi : för psykologer, psykoterapeuter och beteendevetare (inbunden)

Neurofarmakologi : för psykologer, psykoterapeuter och beteendevetare

(4 röster)
Inbunden, Svenska, 2016-04-11
504
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Många av de klienter som psykologer och andra beteendevetare möter behandlas även med mediciner. Att känna till hur läkemedlen verkar, vilka biverkningar de kan ge och om de kan påverka den psykologiska behandlingen underlättar arbetet väsentligt - liksom kommunikationen med övrig vårdpersonal.

Här får läsaren både grundkunskaper i allmän farmakologi och fördjupning i farmakologisk behandling för psykiatriska, neuropsykiatriska, neurologiska och neurodegenerativa sjukdomar, smärta och sömn. Med ett begripligt språk förklarar författaren grundläggande fakta och begrepp samt beskriver de läkemedelsgrupper som används vid behandling av specifika sjukdomar, deras verkningsmekanism och biverkningar. Flera kapitel avslutas med hur farmakologisk behandling kan interagera med psykologisk behandling. Färgillustrationer bidrar med att förklara mer komplicerade processer.

Neurofarmakologi riktar sig till blivande och yrkesverksamma psykologer, psykoterapeuter och andra professioner inom beteendevetenskapen, både på grundutbildningar och på specialistkurs i farmakologi.

Saknar du ett fullständigt register i din bok? Gå in under fliken "Register" för att ladda ner bokens register i sin helhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Neurofarmakologi : för psykologer, psykoterapeuter och beteendevetare
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 715 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »